Imatge de la presentació de la primera edició del Festival Pròleg a l'Ajuntament de Cambrils

Més de deu hores d'espectacles, tallers i música al nou Festival Pròleg de Cambrils

Un grup de joves de l'Agrupament Escolta Gent de Mar impulsa aquesta iniciativa cultural que tindrà lloc el dissabte 24 d'agost al parc del Pinaret

Una dotzena de joves que formen part de l'equip de Truc de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils organitzarà aquest estiu per primera vegada el Festival Pròleg. L'esdeveniment tindrà lloc el dissabte 24 d'agost al parc del Pinaret i comptarà amb més de deu hores d'espectacles, tallers, exposicions i música amb un marcat accent cambrilenc. 

Aquesta nova iniciativa cultural és fruit del treball comunitari que han elaborat durant cinc mesos els nois i noies d'entre 17 i 18 anys que enguany acaben l'etapa d'infants a l'escoltisme. Els dotze joves, amb l'acompanyament dels seus dos monitors, s'han encarregat de l'organització del festival des de zero i han aconseguit el finançament necessari a través d'una campanya de micromecenatge que ha rebut el suport d'un centenar de persones. L'Ajuntament de Cambrils hi col·labora a través del departament de Joventut.

Tallers, contacontes i exposició d'artistes locals

Una batucada de Les Lloques, que sortirà des de la plaça de la Vila, donarà el tret de sortida al festival a les 17.15 hores. Al llarg de la tarda, altres branques de l'Agrupament Escolta Gent de Mar duran a terme diferents tallers que versaran al voltant de temes com els estereotips o el reciclatge. A més, hi haurà dues sessions de contes interactius amb Belén Orti i es podrà visitar una exposició amb les creacions de set artistes cambrilenques.

El Mag Dani, l’Invisible Titelles i un concert acústic escalfaran motors a l'escenari abans dels concerts de la nit. A partir de les 21.30 hores, la música omplirà el parc del Pinaret amb les actuacions dels grups cambrilencs Lobster, Vivèrrids, La Clandestina i els valencians Atupa. El final de festa anirà a càrrec del PD Peixampler.

Des de l'organització del festival defineixen el Pròleg com un nou punt de trobada per a la cultura cambrilenca i una plataforma per difondre les creacions i projectes d'artistes i emprenedors locals. Durant tota la tarda de dissabte hi haurà zona de food trucks i una barra a disposició del públic. L'entrada serà lliure.