Snorkel.

On el mar es fa muntanya: el paradís és a l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors

Un municipi en què gaudiràs d’atractives platges d’aigües transparents envoltades de natura

Mar i muntanya. Els que trien l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors com a destinació turística no han d’enfrontar-se al dilema d'escollir entre el mar i la muntanya, perquè aquest lloc fusiona els dos elements. Destaca per les seves platges tranquil·les, de sorra fina i aigües transparents, ideals per a les famílies; i per un paisatge ric en contrastos.

Aquest fet permet oferir una àmplia varietat de propostes per descobrir un entorn, situat a la Costa Daurada, amb un alt valor natural i també històric. Entre aquestes propostes destaquen les visites guiades al patrimoni. Si en voleu més informació visiteu aquest enllaç.

Qui prefereix alternatives d'oci més lligades a l'esport té al seu abast un oferta d’activitats nàutiques com caiacs, paddle surf, vela, banana, snorkel, etc. Entre aquestes refrescants experiències destaca la visita a la cova del Llop Marí amb caiac o paddle surf.

Pobles.
Mar i munyanya: a l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors podreu fer tot tipus d'activitats. | Cedida
 

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té, a més, una extensa xarxa de camins que connecten els diferents nuclis del municipi i que permeten gaudir a aquells que els recorren d’unes vistes espectaculars, com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals. Uns paisatges únics a la Costa Daurada que fan la destinació un paradís per als amants de la fotografia i la natura.

Als que simplement volen relaxar-se, els recomanem estirar-se sobre la sorra de qualsevol de les quatre platges o les tres cales que atresora el municipi. Les platges, amples i gens massificades com la de l'Arenal, la de la Punta del Riu, la naturista del Torn o la de l'Almadrava. Les cales, petites i amagades a la part més agrest del litoral del municipi, com la Cala Justell, la platja de la Cova del Llop Marí i la Cala Bea.

Propostes per a tots els públics

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors destaca per la seva combinació d’atractius de mar i muntanya únics a la Costa Daurada. Fem un petit recull d’algunes propostes que pots dur a terme en un entorn 100% natural de boscos mediterranis i aigües transparents.

Cova i gent fent paddle surf.
La Cova del Llop Marí és un dels tresors amagats. | Cedida
 

— Visitar la cova del Llop Marí fent caiac o paddle surf

Aquesta és una activitat que han de viure les persones més aventureres. Molt a prop de la platja del Torn hi ha la misteriosa cova del Llop Marí, una gruta excavada pel mar a les entranyes de la muntanya que us deixarà bocabadats.

Arribar amb el caiac o fent paddle surf fins a la petita platja que hi ha a l’interior de la cova és una experiència que sempre recordareu. Hi ha empreses especialitzades que també fan visites guiades fins aquest emplaçament natural. Per accedir-hi de manera lliure, cal fer reserva prèvia al web de Turisme.

Paddle Surf.
El paddle surf és una de les divertides activitats que podreu fer. | Cedida

— Descobrir la vida del fons marí amb les rutes submarines

Les aigües de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors destaquen per la seva transparència. Un fet que no és casual i que respon a la important presència de posidònia. De fet, els aficionats a l'snorkel poden observar les espècies més característiques d’aquesta planta i també un gran nombre d'altres plantes i animals, com ara anemones de mar, espirògrafs, estrelles vermelles, cogombres de mar, sards, etc... Aquí trobareu més informació de les rutes submarines que habilita cada estiu l’Ajuntament.

Gent en bicicleta.
Recórrer el litoral en bicicleta és una experiència única per gaudir en família. | Cedida

— Recórrer el litoral del municipi a peu o amb bicicleta

Els amants de la bicicleta tenen al seu abast itineraris de BTT que transcorren pels diferents nuclis del municipi, amb diversos nivells de dificultat. Estan dirigits a tots els públics, de manera que permeten fer des de sortides familiars fins recorreguts més exigents, per experts.

Tot i això, una proposta apta per a tots els públics és recórrer el passeig marítim de l’Hospitalet de l’Infant, a peu o amb bicicleta, i també passejar pel Sender Blau del Jonquet que ens transporta per un dels trams més naturals de la destinació.

Cala.
Les cales de l'Hospitalet de l'Infant són racons per descobrir. | Cedida

— Reconèixer la vegetació mediterrània de la destinació

La proposta ‘Relats a l’ombra’ vol posar en valor els recursos naturals, arbres i espècies vegetals de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

A través d’un joc, apte per a tots els públics, cada espècie vegetal ens explicarà en primera persona les seves vivències, la seva història i allò que ha vist canviar al seu voltant, fent que els coneguem, que els valorem i que els estimem.

Platja del Torn
La platja del Torn és un paratge únic i naturista. | Cedida

— Viure el naturisme

Tant per aquelles persones que els encanti com per aquelles que mai ho han provat, la platja del Torn és una destinació ideal per descobrir els encants del naturisme. Una platja 100% natural i reconeguda internacionalment tant pel seu entorn com per la qualitat i neteja de les seves aigües.

Descobriu tots els encants de l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors visitant la seva web.