Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El comodor del Club Nàutic Cambrils, Enrique Gascón; el president, Ramon Vallverdú i un dels vocals, Javier Alonso, posen davant dels amarraments.

Un grup de socis presenta una moció de censura contra la junta directiva del Club Nàutic Cambrils

Els impulsors denuncien una «greu crisi institucional», mentre que el president, Ramon Vallverdú, assegura que darrere es troben socis enfadats per haver-los tallat privilegis

El comodor del Club Nàutic Cambrils, Enrique Gascón; el president, Ramon Vallverdú i un dels vocals, Javier Alonso, posen davant dels amarraments.
El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, al centre, amb els membres de la junta Enrique Gascón i Javier Alonso. | I. Alcalá

Esclata la guerra interna dins del Club Nàutic Cambrils. Un grup de socis ha presentat aquest dimarts, 28 de gener, una moció de censura contra l'actual junta directiva en ple al·legant els problemes de gestió i solvència que estaria patint l'entitat. Entre els signants es troba un centenar de socis del club, dos d'ells membres de la junta directiva actual. 

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Els socis que han promogut la primera moció en els més de 55 anys d'història de l'entitat han emès un comunicat on apunten a  una «greu crisi institucional» que estaria travessant el club. Asseguren que la situació és «greu i caòtica» i que han intentat apropar postures amb els membres de la junta per evitar la moció, sense èxit. En aquest sentit, la solució que reclamen passaria per la dimissió del president i el comodor  de la junta directiva i l'entrada en la junta d'algun dels socis signants de la moció.

Ramon Vallverdú: «Aquesta moció de censura és la punta de l'iceberg d'un grup de persones que ha perdut privilegis i un tracte diferenciat»

Poques hores després de la presentació de la moció, que ha estat a les 13 hores, el president del Club Nàutic Cambrils,  Ramon Vallverdú, ha comparegut davant dels mitjans per defensar la seva gestió. El president ha negat que ningú els hagués traslladat el neguit d'aquest grup de socis i ha assegurat que darrere d'aquest moviment es troben socis enfadats per haver-los tallat el tracte de favor que rebien fins a la seva entrada, l'any 2017: «Aquesta moció de censura és la punta de l'iceberg d'un grup de persones que ha perdut privilegis i un tracte diferenciat respecte a la resta de persones del club».

«Hi havia molt tipus de privilegis, com ara no pagar la quota d'entrada que han d'assumir els nous socis, o els centenars de milers d'euros que el club bonificava a alguns industrials cada any. Tota aquesta gent està enfadada amb aquest model de gestió de transparència i igualtat i volen tornar a aquesta diferenciació en el tracte», ha denunciat Vallverdú. Així mateix, el president ha defensat que han sanejat els comptes de l'entitat i que «hem aconseguit superàvit per primera vegada en molt de temps».

Ramon Marsal: «El descontentament és molt gran i pràcticament tots els socis amb els quals hem parlat s'hi han adherit»

Imatge dels promotors de la moció de censura del Club Nàutic Cambrils, davant de la seu social.
Un centenar de socis, liderats per Ramon Marsal, promouen la moció de censura. | Cedida

D'acord amb els estatuts del club, la moció de censura l'han de presentar un mínim d'un 15% dels socis. Actualment, l'entitat compta amb uns 400, dels quals han signat la moció un centenar. Ramon Marsal, que lidera el grup de socis contraris a l'actual junta, afirma que «recaptar totes aquestes signatures ha estat molt senzill perquè el descontentament és molt gran i pràcticament tots els socis amb els quals hem parlat s'hi han adherit», tot considerant que «sembla que aquesta junta està molt sola després de gobernar contra els interessos dels socis del club».

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

A partir d'ara, s'ha de constituir una mesa en la qual intervenen dos membres de la junta directiva, dos membres dels promotors de la moció i una persona de la Federació Catalana de Vela. Aquesta mesa ha de validar les signatures presentades en el termini de deu dies i després convocar una assemblea on tots els socis tindran dret a vot.  Perquè la moció prosperi i es convoquin unes noves eleccions, es requereix el vot favorable de 2/3 dels assistents.

Retard en la segona fase de les obres de remodelació

«Volem desparalitzar la situació i la tractarem amb la màxima agilitat», ha reblat Vallverdú, qui s'ha mostrat preocupat per «la situació de bloqueig» a la que pot portar la moció si es demora durant molts mesos. En aquest sentit, ha negat que les obres de remodelació del club, que van executar-se en la primera fase l'any passat, tinguin res a veure amb el descontentament dels promotors de la moció. «Només estem esperant unes llicències per iniciar diferents obres de forma imminent», ha detallat.