Pacte de govern de Lluís Abella, Camí Mendoza i Oliver Klein

Moció de censura per destronar Camí Mendoza: Cambrils tindrà nou alcalde

Oliver Klein i la seva formació Nou Moviment Ciutadà (NMC), fins ara l'equip de govern municipal, pacten amb l'oposició fer fora de l'alcaldia ERC i els seus socis de Junts | Si la moció del dia 28 de setembre prospera, Klein serà el nou alcalde de Cambrils.

El rumor va començar a agafar força ahir al vespre i s'ha confirmat aquest matí: la formació NMC, integrant del govern municipal, i l'oposició han registrat l'entrada a l'Ajuntament de Cambrils una moció de censura contra Camí Mendoza. Segons apunten totes les fonts, la moció prosperarà al pròxim plenari que s'ha de celebrar el 28 de setembre. Per tant, el govern actual passa automàticament a estar en funcions i Cambrils tindrà un nou alcalde.

Oliver Klein seria, a falta de concretar-se els detalls de l'operació aquesta tarda en roda de premsa, el nou líder del consistori cambrilenc tot i que el seu partit compta amb un regidor menys que el PSC d'Ana López. El fet que la iniciativa l'hagi organitzat el mateix Klein des de dins del govern, però, fa pensar que s'ha reservat l'alcaldia en un nou cartipàs municipal que ja estaria acordat i repartit, a falta de l'anunci pendent d'aquesta tarda. En tot cas, el document registrat assenyala Klein com a alcaldable.

En el nou govern resultant de la moció, hi figurarien a banda de regidors de NMC i el PSC, edils de Ciutadans i el representant del PP David Chatelain. A més, els dos regidors no adscrits també han signat la moció. Es tracta de Joan M. Artigau —proper a l'exalcaldessa convergent Mercè Dalmau— que havia abandonat Junts per Cambrils a l'inici de legislatura i Patricia de Miguel, que va deixar Ciutadans el maig passat.

La poca ambició de Mendoza i els xiringuitos, clau en la seva defenestració

Ha estat un estiu mogut a la ciutat a la Costa Daurada. A la poca ambició i poca presència fora del nucli de la Vila de Mendoza que se li ha retret des que és alcaldessa s'hi han afegit diverses polèmiques que han desgastat el seu mandat. L'oblit dels barris residencials als extrems est i oest del terme municipal, la deixadesa dels carrers, problemes d'inseguretat en punts concrets, la històrica demanda d'atenció del nucli de Vilafortuny s'han sumat a conflictes més concrets com l'abandonament de l'escola La Bòbila o, sobretot, la batalla amb els xiringuitos.

La manera com s'ha portat la licitació de les guinguetes de platja, ha encès els ànims dels empresaris del sector, que van rebre el suport de la FEHT i també, en privat, del regidor de Promoció Econòmica, el mateix Oliver Klein, molt present als barris marítims de la ciutat. Aquesta fricció hauria estat el detonat de la ruptura de NMC amb ERC i Junts, que ara passaran a formar l'oposició després de deu anys al poder.