Un veí amb un cartell de protesta pel servei de trens al saló de plens de Salou.

El ple de Salou demana millorar la seva connexió en tren amb l'aprovació de tres mocions diferents

Les tres propostes s'han aprovat per unanimitat. Reclamen més trens directes amb Barcelona, una estació digna i connexió amb el Corredor

Dues setmanes després de perdre la connexió ferroviària amb el sud i amb Barcelona per l'entrada en funcionament de la variant del Corredor Mediterrani, l'Ajuntament de Salou ha reclamat formalment a les diferents administracions millorar la seva connexió ferroviària.  Ho ha fet en el plenari celebrat aquest dimecres, 29 de gener, a través de tres mocions presentades per separat però aprovades per unanimitat.

Pere Granados: «No estem gens d’acord amb el servei de llançadores actual»

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha reconegut per primera vegada que «no estem gens d’acord amb el servei de llançadores actual». En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament ja ha demanat a Renfe que els trens que facin el trajecte Tarragona-Barcelona comencin a l'estació de PortAventura. Sobre les infraestructures pendents, «només demanem executar allò que està aprovat. Portem 20 anys darrere de tots aquests temes», ha expressat.

Granados considera que, amb el nou entramat ferroviari, s'han incomplert els acords signats en el Pacte Territorial per a les Infraestructures entre els cinc principals ajuntaments del territori i la Generalitat. Així mateix, ha apel·lat directament als diputats i senadors tarragonins per reclamar millores ferroviàries pel territori com ara l'estació intermodal de l'Aeroport de Reus.

Passatgers pujant a un tren a l'Estació de Salou.
Amb la desaparició de l'estació urbana de Salou, els trens de Rodalies, mitja i llarga distància han deixat de passar per la ciutat. | I. Alcalá

La primera moció aprovada l'ha presentat el grup municipal d'Esquerra Republicana per reclamar un increment de freqüències de trens que connectin amb Barcelona. «A hores d’ara han quedat lliures 14 solcs amb Barcelona dels Talgo que ara van a la Secuita. Salou ha d’apel·lar de manera urgent per solucionar les necessitats dels viatgers que van a Barcelona», ha exposat el portaveu republicà, Marçal Curto.

  

Aproven una moció per presentar una quarta moció sobre el tema de forma conjunta

El portaveu del PP de Salou, Mario García, ha defensat la segona moció del dia sobre trens. En el seu cas, ha instat a la junta de portaveus a consensuar una altra moció conjunta entre tots els grups municipals per exigir millores ferroviàries al municipi. «El servei actual suposa una afectació negativa per als ciutadans i pel turisme de la nostra ciutat. Estem convençuts que la solució requereix un consens unànime de totes les forces», ha apuntat García.

Per últim, l'equip de govern format per Sumem per Salou-Junts i el PSC ha presentat conjuntament amb Ciutadans una tercera moció com a assumpte urgent. En aquest cas, la proposta ha anat més enllà de reclamar més tres amb Barcelona i s'ha centrat a exigir el compliment de les obres complementàries del Corredor Mediterrani que s'han d'executar a Salou.

Concretament, la moció, aprovada per tots els grups, farà arribar a les diferents administracions, Adif i Renfe la petició de  la nova estació de ferrocarril Salou-PortAventura, la construcció del ramal d'1,1 km  per connectar la via de PortAventura amb la línia Tarragona-Reus, la desafectació i desmantellament de la via de la costa que ha quedat en desús i el posterior desenvolupament d'un tren-tramvia per connectar amb Tarragona.