Institut Miami de Mont-roig del Camp

El nou Institut Miami de Mont-roig del Camp no serà una realitat fins al curs 2025-2026

Ensenyament es compromet a oferir alternatives

L'Institut Miami no serà una realitat fins al curs 2025-2026. El departament d'Ensenyament ha anunciat el nou endarreriment del centre, decisió que ha lamentat l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

El director general de Centre Públics, Jean Marc Segarra, i representants del govern local, s'han reunit aquesta setmana. En aquesta, el Departament s'ha compromès a oferir una proposta provisional per als pròxims quatre anys. 

El centre, actualment, té barracons on s'imparteixen les classes. L'augment d'estudiants ha comportat l'ús d'espais de l'escola Joan Miró, propera a l'institut.

L'alcalde Fran Morancho ha apuntat que aquest retard suposa un entrebanc per al projecte educatiu del centre. En la reunió, el govern mont-rogenc ha insistit en l'ampliació de l'oferta de formació professional al municipi. En concret, es vol donar continuïtat al cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes duals.

A la vegada, Morancho ha remarcat la necessitat de més inversions destinades a l'escola Mare de Déu de la Roca. El consistori està treballant en un futur pavelló esportiu. Actualment, el projecte es troba en fase de redacció executiva i podria construir-se l'any vinent.