Imatge de la campanya de reciclatge 'Cada lata cuenta'

Passejaran amb motxilles per reciclar llaunes a les platges de Cambrils

La campanya a nivell europeu 'Fes circular la teva llauna al groc' engega aquesta setmana al litoral cambrilenc

A partir d'aquest dimecres, 7 d'agost, els banyistes de les platges de Cambrils comptaran amb un nou al·licient per reciclar. Una sèrie de dinamitzadors recorreran el litoral cambrilenc amb una motxilla recol·lectora de llaunes on podran dipositar els seus envasos i rebran informació sobre la importància de reciclar les llaunes de begudes.

Es tracta de  la campanya 'Fes circular la teva llauna al groc', que arriba per primera vegada aquest estiu a la costa catalana —Cambrils i Malgrat de Mar són les primeres parades— després de recórrer altres platges de l'Estat. Aquesta acció forma part del programa de sensibilització mediambiental 'Cada lata cuenta', que s'impulsa a escala europea des de l'any 2009 i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils.

L'objectiu és incentivar el gest de reciclar també quan som fora de casa o en un context de lleure com és la platja. La campanya 'Fes circular la teva llauna al groc'  pretén conscienciar els banyistes, però també sensibilitzar-los al voltant d'un gest, el reciclatge, que permet que el 75% dels metalls produïts per la humanitat es trobi encara en ús.

Tancar el cicle de l'economia circular

I és que en el cas de les llaunes, el seu reciclatge implica una optimització màxima de l'economia circular, ja que es componen de materials que es poden reciclar tantes vegades com es vulgui sense que perdin les seves propietats.

Així, amb el gest de dipositar els envasos metàl·lics al contenidor groc s'aconsegueix tancar el cicle d'una llauna per convertir-la en una de nova o en un component metàl·lic de qualsevol altre producte. Això incentiva un estalvi de materials i energia que serveixen per cuidar el medi ambient

Aquesta acció de reciclatge arriba a les platges de Cambrils aquesta setmana després de passar per altres indrets del litoral espanyol com les Illes Canàries o Galícia. Més endavant, ho farà també a Mont-roig del Camp.