Policia amb dos gossos.

Cambrils multa els propietaris de dos gossos amb més d'11.000 euros per infraccions

La policia de Cambrils ha endurit el seguiment pel compliment de la normativa de gossos potencialment perillosos

Conviure amb un gos és un acte de gran responsabilitat. Són desenes les campanyes que recorden als ciutadans que estan pensant a adoptar un animal tot el que comporta, especialment en mesos com els d'estiu en què les vacances s'han de planificar tenint en compte els companys familiars de quatre potes. A banda d'això, si es decideix conviure amb un gos considerat potencialment perillós, la normativa és específica.

En aquesta línia treballa el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils. Des del consistori cambrilenc han decidit posar fil a l'agulla i incrementar el control pel compliment de la normativa de gossos potencialment perillosos

En una primera fase es va decidir dur a terme una campanya informativa per recordar a les persones les obligacions que recull l’Ordenança Municipal reguladora de Protecció i Tinença d’Animals de Companyia. Un cop finalitzada, el Departament de Medi Ambient ha passat a l'acció detectant i multant els incompliments que troben.

Dos propietaris de gossos potencialment perillosos multats a Cambrils

La Comissió de Medi Ambient va decidir en l'última reunió celebrada aquest dilluns 11 de juliol multar dos propietaris d'aquestes races de gos. Tots dos incomplien diversos punts de l'ordenança i ara els acabarà sortint molt car: en total sumen més d'11.000 euros de multa.

La primera de les multes suma un import de 5.705,58 euros per no tenir la preceptiva llicència (2.404,06 euros), no haver posat el xip a l’animal (3.001 euros) i no prendre les mesures necessàries per evitar la fugida del gos (300,52 euros). La segona multa puja un total de 5.405,06 euros per no tenir llicència (2.404,6 euros) i per no contractar l’assegurança de responsabilitat civil (3.001 euros).

Les obligacions dels propietaris de gossos potencialment perillosos a Cambrils

A Cambrils la normativa específica per a aquest tipus de gossos recull l'obligació de tenir-los registrats, disposar d'una llicència que han de dur sempre a sobre i portar-los amb morrió i una corretja no extensible que no superi els 2 metres.

A més a més, també han de seguir de la normativa que s'aplica per a tots els animals que obliga a recollir els seus excrements de la via pública i respectar les limitacions de bany a les platges (ara mateix està prohibit l'accés dels gossos a les platges cambrilenques).

L’incompliment de la normativa pot comportar sancions econòmiques per a les persones infractores que poden anar dels 300 fins als 15.000 euros.  

Les races de gos considerats potencialment perillosos són Akita inu, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Fila brasileiro, Pit bull terrier, Presa canari, Rottweiler, Staffordshire bullterrier, Terrier staffordshire americà i Tosa japonès (Tosa inu).