Platja de Llevant buida a Salou.

12 dels 13 municipis tarragonins que van demanar permís per muntar instal·lacions a les platges ho podran fer

Tarragona ciutat en queda fora | La Generalitat explica que amb la suspensió dels tràmits per l'estat d'alarma se'ls va proposar demanar una pròrroga

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat aquest divendres que quinze dels disset municipis del Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp que aquest dijous van demanar a la Generalitat que autoritzés l'inici de les instal·lacions de  serveis públics i privats a les platges ja tenen el permís concedit. Fonts del Departament han explicat que amb l'estat d'alarma els tràmits van quedar paralitzats però Territori i Sostenibilitat va enviar una carta als ajuntaments emplaçant-los, si ho consideraven convenient, a demanar una pròrroga de les autoritzacions del 2019 amb les condicions de l'any passat, una opció a la qual es van acollir alguns dels consistoris.

Aquest dijous, en un comunicat conjunt, els municipis agrupats en la Taula per un Litoral Sostenible, van fer aquesta demanda amb l'objectiu d'afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis «amb totes les garanties sanitàries». A banda, i tenint en compte la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19, els mateixos municipis van reclamar al Ministeri per a la Transició Ecològica que exonerés els concessionaris de serveis a les platges de pagar les taxes d'ocupació des del començament de la pandèmia i fins a final d'any.

Subscrivien el comunicat els ajuntaments de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani. Segons el Departament, només dos no tenen l'autorització, un dels quals és Tarragona, que fins aquest dijous no va tramitar la sol·licitud de pròrroga.

El Departament també ha assenyalat que la pròrroga es va gestionar amb el personal de la conselleria que seguia treballant a distància i que de tots els municipis catalans, en un 75% es va donar llum verd, mentre que el 25% restant corresponia a localitats que no ho havien demanat per la paralització dels tràmits o altres motius, com per exemple la manca d'alguna documentació.