Imatge virtual del nou Parc de l'Esquirol que es construirà al barri de Vilafortuny de Cambrils

Cambrils aprova la construcció d'un nou parc al barri de Vilafortuny

El Parc de l'Esquirol tindrà una superfícies de més de 9.000 metres quadrats, amb tres espais diferenciats

Cambrils comptarà amb un nou parc al barri de Vilafortuny. El consistori cambrilenc ha aprovat el projectes que transformarà la zona verda de l’Esquirol en un gran oasi d’ombres integrat al passeig marítim de llevant mitjançant dos passos elevats. El nou espai comptarà amb una guingueta amb terrassa, un espai esportiu amb porteries i cistelles, així com amb una àrea de jocs infantils inclusius.  

L'Ajuntament de Cambrils ha explicat en un comunicat que «l’objectiu de la nova construcció és que tant la ciutadania com les persones visitants gaudeixin més d’aquest espai privilegiat a primera línia de mar, que actualment està poc utilitzat per la dificultat d’accés des del passeig marítim i per la manca d’equipaments».

Un parc amb més de 9.000 metres quadrats

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que aquesta nova zona verda serà un pol d’atracció, alhora que pacificarà la circulació per l’entrada principal de la zona de llevant del municipi. Daza ha assenyalat que el nou Parc de l’Esquirol se sumarà al Parc del Pescador, esdevenint dues referències que «recentralitzaran de forma sostenible l’oferta turística i comercial entre el Port, l’Avinguda Diputació i el barri de Vilafortuny».

El nou parc, amb una superfície de més de 9.000 m², es dividirà longitudinalment en tres franges allargades i parcialment superposades amb diversos circuits de passeig recoberts de sauló. La franja posterior, separada dels edificis per una tanca de xiprers, està pensada per la pràctica esportiva. Aquesta zona comptarà amb dues porteries, dues cistelles, una bateria d’aparells de fitness a l'aire lliure i un nou skate park.  

La franja central comptarà amb dues grans pèrgoles, amb una plataforma elevada entremig, que servirà d’escenari per la celebració d’actes culturals. Finalment, la tercera franja tindrà una zona arbrada, amb una guingueta amb terrassa i una àrea de jocs infantils, que inclourà un tobogan, gronxadors, molles, un carrusel inclusiu, una balança i una barra d'equilibri.

Als arbres existents (acàcies) s'hi sumaran nous exemplars d'espècies autòctones. Així mateix, el parc comptarà amb nous bancs, papereres, punts de llum i una font d'aigua potable.