Imatge d'arxiu d'unes obres a Cambrils

Un nou passeig per a vianants connectarà la riera d'Alforja amb l'avinguda Mestral de Cambrils

La via arbrada, que travessarà en diagonal la trama urbana, tindrà carril bici, zones enjardinades i jocs infantils

Un passeig arbrat de 30 metre d’amplada per a vianants connectarà la riera d’Alforja amb l’avinguda Mestral de Cambrils. Les obres, que ja han començat, forment part de la urbanització del tram comprès entre els carrers de Tramuntana, Horta de Santa Maria, Garbí i el passeig Sant Joan Baptista de la Salle. Segons ha explicat l’Ajuntament, l’obertura d’aquest nou carrer està contemplada al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), que ha de seguir la promotora que està construint els nous blocs d’edificis en aquesta unitat d’actuació urbanística.

Alhora, l’empresa també haurà de construir la vorera que ressegueix el perímetre del solar, amb un termini de finalització que es preveu abans de l’estiu. L’avinguda per a vianants, per la seva part, estaria acabada a finals del 2021.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un espai «per gaudir en família»

El regidor d’Urbanisme cambrilenc, Enric Daza, ha destacat que, amb la urbanització d’aquesta zona, «Cambrils guanya un ampli passeig per a vianants, gràcies al POUM». «És un nou espai verd pensat per passejar a peu o en bicicleta i gaudir en família amb zones enjardinades i jocs infantils», ha explicat l’edil. Amb tot això, la nova artèria per a vianants dona continuïtat al traçat de l’avinguda Mestral, que uneix la platja i el port de Cambrils amb el barri de l’estació a través de l’avinguda Horta de Santa Maria i amb el futur creixement de Les Comes.

La nova avinguda, que es convertirà en una avantsala del Parc del Pescador, es caracteritza «per la seva traça en diagonal respecte a la trama urbana que l’envolta, la seva generosa amplària de 30 metres i un plantejament més proper a una zona verda que a un carrer», destaquen des del consistori. El passeig arbrat, de 120 metres de longitud, serà emprat únicament per vianants i ciclistes, en recorreguts diferenciats de sis i tres metres d'amplada, respectivament, i disposarà també de zones enjardinades acompanyades de jocs infantils.