Imatge d'un tram del carril bici de l'Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant ampliarà enguany la xarxa de carril bici amb un nou tram

L'ampliació, que suposarà una inversió de gairebé 100.000 euros, tindrà 600 metres i serà de doble circulació

L’Hospitalet de l’Infant comptarà abans que acabi aquest 2022 amb un nou tram de carril bici a la zona de Corralets, segons ha informat l'Ajuntament del municipi en un comunicat. La Junta de Govern Local del consistori va aprovar inicialment el projecte el passat mes d'abril i actualment està sotmès a informació pública, concretament fins al pròxim 31 de maig.

El projecte de construcció d'aquest carril bici té un pressupost d'execució de gairebé 97.000 euros i el termini d'execució de les obres, una vegada adjudicades, serà de dos mesos. El tram que es construirà tindrà una longitud de 600 metres, una xifra que ampliarà la xarxa de carril bici de l'Hospitalet de l'Infant fins als 4,5 quilòmetres.

L'alcalde del municipi, Alfons Garcia, ha explicat que «la nostra voluntat és continuar fomentant l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i de lleure i posar a l’abast de la ciutadania un entorn urbà més amable».

Connexió de l'actual carril bici amb la nova pista poliesportiva

En el seu comunicat, l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant ha explicat que «l'objectiu d’aquest projecte és connectar l’actual carril per a bicicletes que puja per la banda de ponent de la carretera de Móra (l’antiga C-44) amb la zona urbana de Corralets, per enllaçar-lo amb el carrer Antoni Tàpies, fins a la parcel·la d’equipaments que hi ha en aquest barri, on el consistori està instal·lant una nova pista poliesportiva».

El nou tram de carril bici tindrà uns 600 metres de longitud i doble sentit de circulació. Per habilitar-lo, està previst que es faci senyalització sobre la calçada existent al llarg de la carretera de Móra, sense canviar el paviment. Així mateix, s'ampliarà la vorera per a la formació del carril bici a tota la zona situada al voltant de la rotonda entre l'antiga C-44, el carrer Gregal i el carrer Antoni Tàpies, fent-se enderrocs i una nova pavimentació i senyalització.

També es formarà el carril bici amb paviment de formigó acolorit travessant la zona enjardinada que està situada al llarg del carrer Antoni Tàpies, per la banda de Ponent, fent excavació i compactació, així com una nova pavimentació amb formigó i senyalització.

En aquest sentit, tant el material utilitzat com els acabats i la senyalització horitzontal previstos tindran les mateixes característiques que les de la resta de trams de la xarxa de carril bici existent a l’Hospitalet de l’Infant.