Passatgers pujant a un tren a l'Estació de Salou.

Vila-seca guanya deu trens diaris cap a Barcelona amb el Corredor i Salou es queda sense cap

Rodalies publica els horaris definitius de les línies R16 i R17 que cobriran la Costa Daurada

Quan falten només quatre dies per a la posada en servei de la variant del Corredor Mediterrani, Rodalies ha publicat aquest dijous, 9 de gener,  els horaris definitius dels serveis de tren que oferirà a partir de dilluns a les noves estacions de la Costa Daurada.

Un tren d'alta velocitat i 10 Rodalies a les estacions de l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils

L'eliminació del traçat actual implica la desaparició del mapa ferroviari de les estacions urbanes de l'Hospitalet de l'Infant, Miami Platja, Salou i Cambrils. A partir d'ara, els usuaris hauran de desplaçar-se a les noves estacions que s'han construït al Corredor a l'Hospitalet de l'Infant i a Cambrils. Des d'aquí els trens podran connectar amb la línia d'alta velocitat cap a l'Estació del Camp o bé cap a Barcelona girant per l'estació de Vila-seca

Com a novetat, a partir de dilluns,l'Hospitalet i Cambrils comptaran amb un tren d'alta velocitat  al dia d'anada i un de tornada cap a Barcelona. Pel que fa a les Rodalies, com fins ara, per aquests municipis passarà la línia R16, que enllaça les Terres de l'Ebre amb Barcelona. Els nous horaris suposen mantenir els deu trens al dia que passen actualment, però la durada dels trajectes no s'escurçarà.

Vila-seca tindrà connexió amb la línia de l'Ebre i deu trens més al dia

I és que els trens de la Costa passaran a partir d'ara per Vila-seca, l'estació que es veurà més beneficiada amb l'entrada en funcionament de la variant de Vandellòs. D'aquesta forma, a més dels serveis que disposa actualment —prop d'una vintena de freqüències amb les línies R14 i R15—, el municipi entrarà a formar part de la línia R16, amb una desena de nous trens al dia que connectaran cap al sud fins a Tortosa o cap al nord fins a Barcelona.

En el cas de Salou, l'estació que donarà servei al municipi és la de PortAventura. Per tal de donar cobertura a aquesta estació que queda en un cul de sac, la Generalitat ha creat una nova línia, l'R17, que actuarà com a llançadora per connectar Salou amb Tarragona. Així, l'estació de PortAventura tindrà 14 freqüències d'anada i de tornada els dies entre setmana, amb alguns serveis suprimits en caps de setmana i festius i trajectes extra en els mesos d'estiu.

Busos llançadora per connectar les dues estacions de Salou a partir de dilluns

En un principi, aquesta estació no estarà connectada amb Barcelona i només hi haurà dos trens al dia amb la capital catalana durant els mesos d'estiu. A banda, en la temporada d'obertura del parc d'atraccions —del 29 de març al 10 de gener del 2021—, circularan dos trens més fins a Barcelona, però només en diumenges i dies festius.

L'Ajuntament de Salou ha informat aquest dijous que a partir de dilluns s'habilitarà un sistema de bus llançadora amb un total de 14 expedicions d’anada i tornada per enllaçar l’estació de Salou amb la de PortAventura. Així mateix, durant els primers dies de la nova línia, hi haurà un servei d’informadors en ambdues estacions.