El molí de l'oli de Vandellòs

Obren un nou punt d'atenció turística al molí de l'oli de Vandellòs

Amb aquest servei l’Ajuntament vol millorar l’atenció als visitants i la promoció del municipi

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert un nou punt d’atenció turística al molí de l’oli de Vandellòs, situat a la carretera Hospitalet-Móra. Amb aquest nou punt, es vol donar un valor afegit a un equipament cultural que ja existeix, a través d’un servei com és l’atenció turística en un nucli d’interior, segons ha destacat la regidora de Turisme, María José Gómez.

Amb la col·laboració de la cooperativa de Vandellòs, el nou servei permetrà la possibilitat de fer visites guiades de forma regular, cada cap de setmana, en temporada baixa. El molí de l’oli és, precisament, un centre d’interpretació on es mostra el procés d’elaboració d’oli, des de la recollida de les olives fins al seu consum. «És un espai viu, amb escenografies i audiovisuals que faciliten l’explicació i on els veritables protagonistes són els pagesos de la zona», apunten des del consistori. El testimoni de l’últim moliner i d’altres persones relacionades amb el cultiu de l’olivera i l’elaboració de l’oli fa reviure als visitants una activitat que forma part de la cultura i identitat mediterrània.

La nova oficina, que ja ha obert per Setmana Santa, se suma ara a l’Oficina Central de Turisme, a Cal Forn, un edifici situat al nucli antic de l’Hospitalet de l’Infant, al carrer de l’Estació número 1 —obert tot l’any, actualment de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores— i al punt d’informació de la plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant, davant del passeig marítim.