Les obres de la depuradora EDAR de Cambrils acabaran abans de l'estiu

S'està ampliant l'estació per eliminar les males olors que produïa la depura

L'ampliació de la depuradora (EDAR) situada a Cambrils i Vinyols i els Arcs es preveu que estigui enllestida abans de l'estiu d'aquest 2019. L'estació depuradora presentava greus problemes de males olors a la zona, per aquest motiu es va engegar un pla d'obres d'ampliació amb un pressupost d'1.424.034,06 euros. El període de finalització l'ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza en la visita a l'estació depuradora.

La nova depuradora es veurà abans de l'estiu

L'estació depuradora de Cambrils ja fa 20 anys que està en funcionament, però darrerament presentava problemes d'execució. El que principalment passava era que l'aigua que arribava a l'estació d'EDAR  tenia una càrrega contaminant que el reactor biològic de l'estació no podia assolir. Aquest problema provocava males olors constants i a vegades, l'aigua depurada no complia els paràmetres exigits per la normativa.

Ampliació de l'EDAR

Davant d'aquest fet, es va decidir posar una solució ampliant l'estació depuradora (EDAR)  fent més gran la capacitat d'aireació del reactor biològic. Avui, 10 de gener, han visitat les obres el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president de Comaigua i regidor del municipi, Eduard Pellicer; i el regidor de Serveis de Cambrils, Antonio Laguna, on han explicat que preveuen que estigui tot solucionat abans de l'estiu.

Visita de les obres d'ampliaió a l'estació depuradora EDAR de Cambrils
Visita de les obres d'ampliaió a l'estació depuradora EDAR de Cambrils | Cedida

 

S'han millorat altres zones de l'estció

D'altra banda, s'han realitzat diverses millores en paral·lel. Bàsicament s'han basat a millorar els quatre emissaris de Cambrils i en realitzar diverses substitucions i manteniment del sistema de la depuradora en general. Les obres d'ampliació de l'EDAR també contemplen altres mesures complementàries com ampliar la zona de deshidratació o la zona d'emmagatzematge de fangs. 

Més 1 milió d'euros per l'ampliació de la depuradora

Per poder realitzar una ampliació de l'estació depuradora EDAR de Cambrils, es va pressupostar un import d'1.424.034,06 euros sense IVA, dels quals més de 478.000 euros s'han destinat a realitzar altres millores a l'estació. Aquesta estació depuradora  té la capacitat per tractar 25.000 metres cúbics d'aigües residuals,  i un dia de ple estiu en hora punta pot tractar fins a 19.000 metres cúbics.