Imatge del darrer plenari celebrat a l'Ajuntament de Cambrils.

L'oposici贸 de Cambrils acusa l'equip de govern de voler 芦frenar el joc democr脿tic禄 durant els plens

Cs, PSC i PP presenten un escrit per tal que es reguli el torn de precs i preguntes i garantir que es d贸na resposta a totes les seves peticions

L'apartat de precs i preguntes als plenaris municipals de l'Ajuntament de Cambrils funciona amb dos torns. Primer, tots els partits de l'oposició fan arribar els seus dubtes i propostes. Després, els regidors de govern de cada àrea van contestant. Ara,  l'oposició en bloc (Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit Joan Maria Artigau) ha presentat una sol·licitud per tal que es reguli aquesta part del ple, ja que considera que aquesta fórmula és un «caos» i que «moltes vegades les preguntes no reben resposta, o la que es proposa, no respon al contingut de la pregunta».

芦Volem reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democr脿tic禄

Els deu regidors de l'oposici贸 han signat la petici贸 i l'han entrat aquest dimecres, 18 de setembre, al registre. Volen, afirmem, 芦reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democr脿tic als plenaris municipals禄. Defensen que estan en el seu dret de fet totes les preguntes que creguin oportunes i que el govern t茅 芦l'obligaci贸 de contestar-les d鈥檜na forma ordenada i coherent, ja que no d贸na nom茅s resposta als regidors, sin贸 tamb茅 al poble de Cambrils禄.

L'oposici贸 en bloc apel路la a l'article 88 del ROM que diu que les preguntes del ple 芦es contestaran per escrit o de paraula en la sessi贸 ordin脿ria seg眉ent llevat que la persona interpel路lada les respongui immediatament禄 i critica que contestar-les totes al final 芦desemboca en que no es pot establir un nexe coherent entre la pregunta i la resposta禄. En l'煤ltima sessi贸, denuncien, aix貌 va desembocar en 芦una situaci贸 de desconcert禄 per posar punt i final a 芦un escenari buit, conf贸s i molt sintom脿tic del funcionament veritable de l鈥檃ctual (des)govern禄.