La platja de Salou en una imatge d'arxiu

L'oposició de Salou demana anul·lar el contracte de control d'aforament de les platges

ERC, Cs i PP veuen «possibles irregularitats» en la seva adjudicació

Els grups municipals d'ERC, Cs i PP a Salou, que conformen l'oposició, signen un comunicat conjunt on manifesten el seu desacord amb l'adjudicació del contracte del control de l'aforament, que es va materialitzar el passat 4 de juny per la Junta de Govern Local.

Aquest contracte té previst instal·lar més d'una vintena de sensors que regularan l'aforament a les platges a temps real, per tal de controlar que no es formin aglomeracions. Aquesta mesura va ser acceptada per tots els partits a l'oposició, que consideren que «s'ha fet una bona feina per part dels tècnics de l'Ajuntament a l'hora de buscar una solució que estigui a l'altura del model d''smart city' que volem».

Ara bé, els portaveus dels partits de l'oposició, Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP), creuen que «l'alcalde va presentar el projecte conjuntament amb un responsable de l'empresa, que va resultar contractada abans que s'iniciés l'expedient de contractació, i amb una antelació de cinc dies a la data en què es va adjudicar el contracte». Els portaveus concreten que la presentació del projecte davant dels mitjans de comunicació es va fer el passat 29 de maig, mentre que l'expedient es va iniciar l'1 de juny i es va acabar contractant el 4 de juny per acord de la Junta de Govern».

Per aquest motiu han demanat al govern municipal que declari la nul·litat d'aquest contracte, ja que «no és normal que es presenti el projecte per part d'una empresa abans que s'iniciï l'expedient de contractació, un expedient al qual es van presentar 3 empreses». Segons l'oposició, es tracta d'una «conseqüència més de l'afany de protagonisme polític de l'alcalde».

Veuen «possibles irregularitats o comportaments poc ètics»

Els líders d'ERC, Cs i PP a Salou afirmen que «aquest contracte ha costat a tots els salouencs més de 150.000 euros de les seves butxaques, i quan parlem de diners públics, les administracions han de ser molt curoses en la contractació pública, seguint escrupolosament els procediments i reglaments legals, per evitar qualsevol tipus de suspicàcia, i és evident que en aquesta licitació existeixen molts factors que evidencien possibles irregularitats en la seva adjudicació, o com a mínim comportaments poc ètics».

«Volem que una vegada sigui  declarada la nul·litat d'aquest expedient es torni a iniciar. Si l'equip de govern no ho fa, ens veurem obligats a demanar que es depurin totes les responsabilitats polítiques que puguin existir, i sol·licitarem que es creï una comissió d'investigació a l'efecte d'analitzar possibles irregularitats en l'adjudicació del contracte, ja que els salouencs es mereixen la màxima transparència per part de la seva administració, quan aquesta està gastant els seus diners», han finalitzat els portaveus de l'oposició.