El passeig marítim de Cambrils, renovat

Ports de la Generalitat ha invertit 451.000 euros i les obres s'han allargat quatre mesos
La millora de modernització del passeig marítim de Cambrils ja és una realitat. El projecte ha requerit d'una inversió de 451.000 euros per part de Ports de la Generalitat, en una obra que ha tingut una duració de quatre mesos.
 
L'objectiu d'aquestes obres era millorar els espais públics per als ciutadans i els usuaris del port, a més de potenciar la sostenibilitat i integració del port i la ciutat. Així doncs, aquesta iniciativa permet donar continuïtat a la façana marítima des de l'entrada del club a la dàrsena pesquera. . Les obres han tingut lloc en tres zones d'actuació diverses: el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca. 
 
 
El passeig marítim de Cambrils, renovat
El passeig marítim de Cambrils, renovat | Cedida TES

 

Les novetats al passeig marítim de Cambrils

Pel que fa al passeig marítim, hi ha certes novetats com la presència d'un pas de vianants smartal davant de les Escales Reials que funciona amb tecnologia LED. Així, quan una persona entri al pas, aquest s'il·luminarà i s'activarà un senyal d'avís vertical al costat de la vorera. S'ha millorat també el paviment del Passeig de les Palmeres i de la Plaça dels Pins, s'ha afegit un nou panell digital informatiu per a difondre activitats del port i de la ciutat i s'ha col·locat una barana d'acer inoxidable amb un passamà amb il·luminació LED. 
 
La zona nàutica de ribera, per la seva banda, es veurà reforçada amb una zona d'espera ubicada prop de les Escales Reials que conté una pèrgola pels vaixells turístics de la zona. A més, hi ha una nova plataforma interior del passeig, per a distingir la circulació dels vianants de la dels vehicles. Així doncs, d'aquesta manera la circulació de vehicles queda al costat de la muntanya i el vial de vianants al costat marítim. Hi ha també més serveis per a embarcacions, com noves torretes de servei d'aigua i enllumenat. 
 
Per últim, la zona de pesca s'ha vist millorada amb accessos automatitzats a l'entrada de la dàrsena pesquera per operar des de terminals smartphone; amb un nou accés adequat a persones amb mobilitat reduïda al passeig de l'Espatller i amb la millora de la senyalització vertical i horitzontal de l'urbanització a l'entorn de la llotja. 
 
Passeig marítim de Cambrils
Passeig marítim de Cambrils | Cedida TES