Imatge d'arxiu de Patricia de Miguel, regidora no adscrita de l'Ajuntament de Cambrils

Una regidora de Ciutadans de Cambrils anuncia que deixa el partit i que passa a ser no adscrita

Amb la sortida de Patricia de Miguel la formació es queda amb tres representants al consistori

La regidora de l'Ajuntament de Cambrils Patricia de Miguel ha anunciat aquest dijous que ha sol·licitat la baixa de Ciutadans i que passa a ser regidora no adscrita. De Miguel ha estat representant de Ciutadans al consistori des de les eleccions municipals del 2015 i a través de Twitter ha explicat que deixa el partit perquè considera que «els interessos personals han passat a estar per sobre dels valors originals» de la formació. «He decidit donar-me de baixa de militància i seguir defensant els valors pels quals molts veïns de Cambrils em van donar la seva confiança», ha indicat en un comunicat. Així, De Miguel quedarà com a  regidora no adscrita i Ciutadans passarà de quatre a tres representants.

En la nota, De Miguel ha expressat que es mostra «satisfeta» de la feina que va fer la passada legislatura i l'actual. «No obstant, des de fa uns mesos sento que les sigles que tant he defensat han perdut els valors que em van fer donar el pas per involucrar-me en la política municipal», ha indicat. Entre altres aspectes, ha mencionat que el partit va «suprimir els resultats» de les eleccions primàries i ha afirmat que el declivi del partit taronja «no es deu a una herència de males decisions» sinó a «la nefasta gestió dels seus actuals dirigents», als quals ha acusat de «falta d'autocrítica».

Des de Ciutadans han explicat que De Miguel ha sol·licitat la baixa aquest mateix dijous. El partit també ha fet un comunicat en el qual ha apuntat que «iniciarà els tràmits perquè retorni l'acta». «Des de Cs es considera que aquesta decisió obeeix a criteris i interessos estrictament personals i es recorda que tots els càrrecs públics han signat el codi ètic, segons el qual es comprometen a retornar al partit l'acta de regidor si abandonen el grup municipal», ha assenyalat el partit. Alhora, ha manifestat que el comportament de De Miguel «no s'adequa a les exigències d'un partit democràtic, compromès amb la regeneració política».

Així, De Miguel serà la segona regidora no adscrita del ple de Cambrils, juntament amb Joan Maria Artigau, que es va desvincular del grup de Junts per Cambrils a l'inici de la legislatura.