Camps agrícoles on està previst el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

Pere Granados carrega contra el Govern per no defensar el projecte Hard Rock

L'alcalde de Salou insisteix que el centre recreatiu aportarà sostenibilitat econòmica a les comarques tarragonines i contribuirà a la desestacionalització del turisme

L'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre la situació del projecte Hard Rock a la Costa Daurada, que actualment es troba aturat per incomplir amb els criteris ambientals. En aquest sentit, el batlle ha lamentat que «el Govern no treballi de valent la defensa» del projecte de Hard Rock. Granados considera que són més aquells que estan a favor del macroprojecte, i que «només parlen» els contraris.

El batlle salouenc ha insistit que el centre recreatiu aportarà sostenibilitat econòmica a les comarques tarragonines i contribuirà a la desestacionalització del turisme. Granados ho ha dit durant la seva intervenció en la inauguració del primer Salou Congress, una convenció sobre turisme de costa que se celebra fins aquest dimarts a la capital de la Costa Daurada.

En les dues jornades, es tractaran qüestions com la transformació del model de 'Sol i platja' i les oportunitats que ofereixen les tecnologies per a garantir un creixement turístic sostenible.

«Som molts més els que estem a favor»

Pere Granados ha reclamat al Govern que «tiri endavant tota la qüestió administrativa» de Hard Rock, alhora que ha tornat a exigir que des de l’executiu català es defensi el projecte. «És molt important sentir a parlar tot aquest grup d'empreses i d'administracions que estem a favor de la implantació d'aquest projecte. De moment, només parlen els que estan en contra, però jo crec que som molts més els que estem a favor», ha insistit.

El batlle salouenc ha remarcat que el macrocomplex «accelerarà» la desestacionalització del turisme: «Nosaltres volem ser sostenibles econòmicament i socialment perquè volem treballar durant tot l'any, Hard Rock ens ajudarà molt perquè obrirà durant dotze mesos».

200 milions d'euros dels Next Generation per a municipis turístics

Durant la inauguració de la primera edició del Salou Congress, el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que els municipis de costa volen captar el turisme durant els dotze mesos de l'any i ha manifestat el compromís del govern espanyol amb el sector turístic. Valdés ha recordat que s'han destinat més de 200 milions d'euros provinents dels fons Next Generation a municipis turístics.

D'aquests, 200 milions d'euros, 35 aniran a la demarcació de Tarragona i sis milions, concretament a Salou. Uns diners que ajudaran a «apostar per la mobilitat sostenible i un turisme cada vegada més intel·ligent», ha dit el secretari d’Estat de Turisme.