Pere Granados tornarà a les sigles de FUPS

Volen fer èmfasi en el projecte municipalista perquè la majoria de partits «parlen de tot, menys de Salou» | El canvi de sigles és independent a trencar o mantenir les actuals aliances

L'alcalde de Salou, Pere Granados, es tornarà a presentar sota les sigles de FUPS (Formació Unitat per Salou). Granados ha estat alcalde en les darreres legislatures sota el paraigua de Convergència i Unió (CiU), gràcies a un pacte a tres bandes entre FUPS, CDC i UDC. De totes maneres, els membres de FUPS, tot i cedir el nom, sempre han tingut el major pes dintre de la candidatura. De fet, Pere Granados, així com la resta de companys de FUPS, sempre ha mantingut la condició d'independent dintre de la formació i mai ha deixat de militar a la formació municipalista.

Granados té el suport de FUPS

Granados, que té la intenció de tornar-se a presentar, compta amb el suport dels companys de FUPS i assegura que aquests li han demanat que es torni a presentar. A més, explica que si els companys no li haguessin mostrat el suport, no s'hauria tornat a presentar. De totes maneres, la decisió, tot i que es tracta d'un secret a veus, encara no és oficial i s'ha formalitzar durant una junta que la formació celebrarà al mes de setembre.

Tornar a FUPS no vol dir trencar el pacte actual

El que sí que està clar és que es presentaran sota el nom de FUPS. «Qui vulgui venir, que vingui. Però qui no ho vulgui fer amb FUPS, que es quedi a casa», afirma. Ara bé, això no significa forçosament que l'actual aliança s'hagi de trencar. Granados, de fet, no parla de cap pacte. Ni de mantenir l'actual, ni de buscar-ne de nous ni d'anar en solitari. Senzillament exposa que FUPS es presentarà de nou amb el seu nom i que qui es vulgui unir al projecte ha de tenir un interès netament per Salou.

Recuperar les sigles de FUPS per reforçar la idea de municipalisme

El motiu d'aquest canvi de paradigma respecte les darreres dues eleccions és el gran canvi polític que s'ha viscut a tots els nivells. Al 2015, en una època de gran fragmentació electoral, es va fer la coalició per tal de tenir una candidatura més forta i donar més estabilitat al govern. Això sí, Granados assegura que es van pactar projectes de ciutat i que es va prioritzar Salou per sobre d'altres qüestions.

Però amb el període més dur del procés independentista, l'alcalde explica que «tothom parla de tot, menys de la ciutat». Assenyala sobretot als partits amb establiment supramunicipal que, considera, estan més centrats en altres matèries que en defensar els interessos de Salou. De fet, Granados lamenta que les polítiques d'aquests partits fins i tot han suposat traves al municipalisme. Posa d'exemple la paràlisi que les institucions van patir abans i després de l'aplicació de l'article 155. I afegeix que «no entrem en temes supramunicipals. Si volguéssim parlar d'altres coses, estaríem an altres partits». Per aquest motiu, recalca que cap dels militants de la formació ha tingut mai una altra afiliació política.

I per aquest motiu, reivindica de manera molt convençuda el municipalisme i assegura que «volem millorar la vida de la gent de Salou i les seves condicions». «Volem marcar perfil», assegura Granados. D'aquí la intenció de recuperar les sigles de FUPS. «Volem parlar de Salou i qui millor que FUPS, que és un partit nascut a Salou, amb vocació de treballar per Salou, independent i municipalista per encarnar aquests valors?».

Només FUPS sobreviu del pacte actual

Granados assenyala, a més, que els altres partits que formen part de la coalició —CDC i UDC— ja no existeixen —per molt que tinguin hereus—. D'aquesta manera, FUPS és l'única formació de l'actual pacte que segueix viva. Tot i això, l'antiga CDC s'ha transmutat en PDECat, on en formen part diversos dels seus companys de govern. Sense anar més lluny, un dels homes forts del govern Granados, Marc Montagut, primer tinent d'alcalde i regidor de Gestió del Territori, ja es va postular com a alcaldable del PDECat en els propers comicis electorals. Encara queden mesos per conformar aliances. Veurem què passa.