Imatge promocional del Bonmont Resort & Spa de Mont-roig del Camp

El Bonmont Golf Resort & Spa tampoc obrirà portes aquest estiu: demanen l'embargament

Dues empreses ho han demanat en un jutjat de Tarragona per cobrar els deutes dels promotors del projecte

El Bonmont Golf Resort & Spa, situat al terme municipal de Mont-roig del Camp, no podrà obrir aquest estiu i continuarà tancat. L'hotel de cinc estrelles, propietat de la família suïssa Lavanchy, es dirigeix cap a l'embargament, ja que dos creditors ho han demanat al jutge perquè els promotors de l'equipament no els ha pagat els deutes, segons ha avançat el digital 'Crónica Global'.

La petició s'ha presentat en un jutjat de Tarragona, que haurà de decidir si executa l'embargament i treu a subhasta el resort. El citat mitjà ha explicat que una de les empreses que ha reclamat és el contractista que va dirigir les obres, que ha demanat als tribunals l'embargament i posterior subhasta del resort per cobrar els prop de 300.000 euros que encara no han cobrat.

Segons 'Crónica Global', el jutge ha admès a tràmit les peticions dels dos creditors i ara haurà de decidir sobre la qüestió. Això, atura qualsevol activitat i impedirà l'obertura del complex hoteler propietat dels Lavanchy, que van reactivar el projecte l'any 2015.

Aquest estiu tampoc obrirà portes

El procediment judicial obert suposa que l'hotel de cinc estrelles no pugui obrir tampoc aquest estiu, tot i que fa prop de tres anys que va finalitzar la seva construcció. En aquest sentit, els propietaris estaven en converses amb diferents operadors, però finalment l'obertura de l'únic resort de la demarcació als peus d'un camp de golf haurà d'esperar per la paralització de les llicències a causa de la demanda d'embargament.

El Bonmont Golf Resort & Spa compta amb 135 habitacions de luxe i havia de ser el primer hotel de la cadena nord-americana Marriott, a través de la marca Westin. La previsió era obrir portes l'any 2019, però finalment no va ser així i Marriott va deixar el projecte aquell mateix any. L'esclat de la pandèmia de coronavirus va aturar tota activitat, que de moment no es reprendrà.

Cal recordar que el projecte inicial va ser impulsat per Medgroup, la companyia del multimilionari George Soros, que va acabar abandonant les seves operacions a Espanya a causa de la crisi econòmica l'any 2010. En aquest sentit, la idea inicial era que la cadena Sheraton gestionés l'equipament. De moment, caldrà esperar a la decisió del jutge per conèixer el futur del resort.