Les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estrenen nous serveis i millores

Les platges de l'Hospitalet de l'Infant estrenen nous serveis i millores

L'Arenal, l'Almadrava i la Punta del Riu presenten novetats en el marc del pla de millora de l'estat de les platges engegat per l'Ajuntament l'any passat

Els usuaris de les platges del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant podran començar a gaudir aquest mes d'agost de les noves millores que l'Ajuntament ha implementat en tres de les seves platges, l'Almadrava, l'Arenal i la Punta del Riu. Aquestes actuacions s'emmarquen en el pla per millorar l'estat de les platges  que l'any passat el consistori es va comprometre a dur a terme per fases, tenint en compte l'estudi que es va encarregar a una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes turístics.

La platja de l'Arenal ha estat la que més millores ha rebut

La platja de l'Arenal, la més llarga (1,8 quilòmetres) i propera al poble, ha estat la més renovada.  A més, en les obres de millora i d'implementació de nous serveis, s'hi ha tingut en compte les persones amb mobilitat reduïda i les dones que fa poc que han tingut un nadó.  En aquest sentit, s'ha incorporat un punt d'alta accessibilitat  al davant de la Base Nàutica, que és una zona d'ombra dotada de rentapeus i bancs de fusta, perquè les persones amb mobilitat reduïda que fan servir la cadira amfíbia per banyar-se al mar o les persones que necessitin estar sota cobert, puguin esperar-se allí.

Passarel·la amb tots els serveis a la platja de l'Arenal de l'Hospitalet de l'Infant. | Cedida.

 

Pel que fa a l'atenció a les dones i els nadons,  s'ha millorat el 'baby point' —un espai d'ombra per donar el pit i atenció als infants en les condicions més confortables i sense causar molèsties a la resta d'usuaris—, instal·lat l'any passat, amb bancs respatllers. També a la platja de l'Arenal, s'hi ha repintat la ludoteca i s'hi ha col·locat un nou camp de futbol platja.

L'Almadrava i el seu passeig estrenen millores i serveis

A l'Almadrava, el més destacat és l'arranjament del paviment del passeig,  on s'han instal·lat nous bancs i papereres.  També s'ha col·locat un nou rentapeus i s'han reparat les escales d'accés a la platja des de l'aparcament, la zona d'accés del qual ha estat enjardinada. Per últim,  la platja estrena servei de lloguer de gandules i para-sols.

Imatge de la platja de l'Almadrava. | CatalunyaDiari.cat

 

Les tres platges, la de l'Arenal —on es continua treballant per abalisar les dunes—, la Punta del Riu i l'Almadrava, han estrenat noves pistes de voleibol i a totes elles s'hi ha instal·lat nova cartelleria,  que inclou la informació dels serveis i dels codis de conducta. Durant l’estiu, així mateix, s’hi recolliran les restes de posidònia, per retornar-les a les platges un cop passada la temporada  com a mesura de protecció enfront dels temporals.