Imatge de la votació dels pressupostos municipals del 2020 al plenari de l'Ajuntament de Salou.

L'oposició de Salou carrega contra el pressupost pel 2020: «Falta transparència i planificació»

L'equip de govern dona llum verda als comptes pel 2020 entre els retrets d'ERC, Ciutadans i el PP

Llum verda al pressupost municipal del 2020 a l'Ajuntament de Salou. L'equip de govern de Sumem per Salou-Junts i el PSC ha tirat endavant la proposta feta pública aquest dimarts, tot i les crítiques i el vot en contra de la resta de grups de l'oposició. Els retrets contra els comptes del govern s'han centrat en el continuisme en el capítol d'inversions, la falta de polítiques en matèria d'habitatge, així com la manca de participació de l'oposició en l'elaboració d'aquests.

El regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, ha defensat la proposta de pressupost davant del ple tot destacant que són uns «pressupostos per a les persones». Els comptes municipals pel pròxim exercici augmenten gairebé un 5% respecte a aquest 2019 i s'enfilen fins als 49,3 milions d'euros. L'edil ha titllat de demagogues les crítiques per part dels portaveus de l'oposició.

Marçal Curto: «Aquests pressupostos perpetuen la ciutat inventada per l'alcalde»

El republicà Marçal Curto ha acusat directament l'alcalde, Pere Granados, de no voler escoltar els membres de l'oposició. «Vostès no tenen clar quin és el pla de mandat. No hi ha un projecte de govern conjunt», ha afirmat. En aquest sentit, creu que el PSC s'ha trobat amb uns comptes ja fets i s'ha conformat amb «uns pressupostos que perpetuen la ciutat inventada per l'alcalde».

Imatge de l'alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno.
L'alcalde, Pere Granados, i el regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, han presentat la proposta de pressupost pel 2020 aquest dimarts, 26 de novembre. | I. Alcalá

D'aquesta manera, el portaveu d'ERC a Salou ha acusat el pla d'inversions pel mandat de ser repetitiu i ha lamentat que «l'equip de govern destini diners de la ciutadania a propostes repetitives, algunes que venen d'abans del 2003». Així mateix, ha reclamat «polítiques integrals socials» per a Salou, i n'ha citat algunes com el lloguer d'habitatge assequible per a joves, subvencions per a estudiar a l'Escola de Música o la gratuïtat del transport escolar.

Pere Lluís Huguet (Cs): «Ens hauria agradat seure i compartir les nostres propostes»

Des del grup municipal de Ciutadans, Pere Lluís Huguet ha fet incís també en la manca de voluntat negociadora i la manca de transparència de l'equip de govern a l'hora d'elaborar le pressupost. «Ens hauria agradat seure i compartir les nostres propostes. El nostre projecte de ciutat pot coincidir amb el seu», ha dit.

El portaveu taronja també veu un «dèficit en polítiques socials» en els comptes pel 2020 i de manca de novetats en matèria d'inversions. Així mateix, Huguet ha demanat majors esforços per afavorir l'habitatge per a joves, així com un pla per definir com arribaran els ciutadans de Salou a la nova estació de tren al costat de PortAventura un cop es posi en marxa.

Per últim, el portaveu del PP de Salou, Mario García, ha definit el pressupost com a «continuista, sense planificació, gens transparents ni participatius i que no reflecteixen les preocupacions dels nostres veïns». El regidor popular ha lamentat que «prefereixen gastar més en la partida per a festes que en serveis socials». 

«Ni un cèntim» a la nova caserna de la Policia Local, al barri de Salut o Cap Salou

D'altra banda, García s'ha queixat també que «gairebé el 40% dels ingressos de la corporació van destinats a pagar nòmines» i ha alertat que «les inversions posen en risc l'estabilitat pressupostària» de l'ajuntament. En aquest sentit, ha retret que deixen de banda actuacions anunciades com la nova caserna de la Policia Local  a l'edifici del Jutjat de Pau i que no posin «ni un cèntim» a zones com el barri de la Salut, Cap Salou o la carretera del Far.