Nova polèmica per la 'Passejada per la República' a Salou

La Plataforma per la Democràcia i la Llibertat l'ha convocat el diumenge, 18 d'agost, i el grup municipal del PP ha fet una petició a la Generalitat perquè la impedeixi

El passeig de Jaume I de Salou rebrà per segon any la 'Passejada per la República', que ha convocat la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat el pròxim diumenge, 18 d'agost. L'any passat, la polèmica per la celebració d'aquesta manifestació va acabar amb alguns  moments de tensió entre els manifestants independentistes i els unionistes que també van manifestar-s'hi.

La concentració està convocada a les 19.00 hores i sortirà des de l'Espigó del Moll per recórrer el passeig salouenc. Alguns sectors de l'unionisme ja han expressat la seva disconformitat a través de les xarxes socials lamentant la celebració d'aquest acte en el mes d'agost.

 

Primeres reaccions a l'Ajuntament de Salou

Un dels primers a reaccionar ha estat el PP de Salou, que considera que «autoritzar una manifestació d´aquest tipus en plena temporada turística i en un emplaçament emblemàtic i concorregut per milers de turistes perjudica molt seriosament al nostre municipi». Per aquest motiu, ja ha demanat a la delegació del govern de la Generalitat que no atorgi l´autorització per celebrar la manifestació. 

El portaveu popular a Salou, Mario García, ha criticat que «lamentablement aquest és el segon any que es convoca i incomprensiblement l´any passat la Generalitat  ja va donar llum verda a aquesta manifestació, tot i que hi havien informes de la Policia Local de Salou que desaconsellaven el recorregut proposat pels convocants i que totes les associacions i entitats econòmiques i empresarials del municipi i de la demarcació es van mostrar contràries». 

Les imatges de les manifestacions a favor i en contra de la independència a Salou l'estiu passat   | Fabian Acidres

 

El PP de Salou confia que la resta de grups municipals de l'Ajuntament se sumin a la seva petició ja que, considera, «estan jugant amb el principal motor econòmic del nostre municipi, el turisme».

Ciutadans proposa un altre emplaçament

Per la seva banda, Ciutadans ha presentat una instància per tal que l’Ajuntament demani un canvi d'ubicació al departament d'Interior. El portaveu del partit taronja a Salou, Pere Lluís Huguet, assegura que «aquesta convocatòria incompleix l’acord municipal de no autoritzar actes polítics a les zones turístiques del municipi durant la temporada». 

A més, Huguet considera que «actes com el convocat poden suposar un greu perjudici al sector turístic, amb pèrdua d’ingressos». Per aquest motiu, proposa que «per fer compatible el dret legítim de manifestació amb els interessos de comerciants i sector turístic, apostem perquè la manifestació es traslladi al carrer Advocat Gallego o bé es limiti al tram del passeig Jaume I  situat entre l’Espigó del Moll i el carrer París, ja que així s’evitaria la zona comercial».