La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja utilitza un dron

El nou agent de la Policia Local ja sobrevola Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El dron servirà per millorar la seguretat de la ciutadania| Un total de sis agents han rebut formació per poder-lo pilotar

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va adquirir un dron d'última tecnologia per a la Policia Local el desembre de 2020. Després d'aqeust període, amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana, ja s'ha començat a utilitzar al municipi.

Per poder-lo fer volar, un total de sis agents de la Policia Local han rebut formació teòrica i pràctica fins a obtenir les certificacions oficials com a pilots professionals. L'Ajuntament ha hagut de fer diversos tràmits administratius, en aquest aspecte.

Aquest aparell servirà «per reforçar la  vigilància de superfícies grans com ara les platges, els camps i els boscos del municipi, per controlar el trànsit i per donar cobertura a la tasca que duen a terme les diferents regidories de l’Ajuntament, per exemple, les de Turisme, Festes i Cultura, quan organitzen esdeveniments en què es concentra molta gent: o les regidories d’Urbanisme i Obres i Serveis, per revisar l’estat dels treballs», segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Tomás Díaz.

El dron que s'ha adquirit disposa de sis rotors per a una elevada estabilitat i precisió, fins i tot en entorns de forts vents. També podrà ser útil en operacions de recerca i localització de persones desaparegudes i de rescats, així com avaluar els danys causats pels temporals, segons ha afegit el mateix regidor.

També li servirà a la Policia Local per donar avisos de veu a la població i instruccions de compliment obligatori, ja que el dron porta incorporat un altaveu.