Imatge de tres cadires i un para-sol en una platja

Un municipi tarragoní diu 'prou' i requisarà les cadires que reservin espai a les platges

La passada setmana van realitzar una campanya informativa a la platja de la Pineda

L'Ajuntament de Vila-seca vol acabar amb l'habitual pràctica que duen a terme moltes persones de plantar les seves cadires, para-sols i tovalloles a primera hora del matí a la platja per reservar els millors llocs. És per això que la Policia Local del municipi va fer una campanya informativa durant la passada setmana a la platja de la Pineda, comunicant als usuaris que aquesta pràctica està prohibida. 

En aquest sentit, segons explicava TAC 12, els agents deixen un avís a les cadires on s'explica que d'acord amb el pla d'usos i serveis de platges de l'Ajuntament de Vila-seca, no està permès deixar instal·lats els para-sols, les cadires o les tovalloles —sense que es trobin presents els propietaris— amb la voluntat de reservar lloc a la platja. 

En declaracions a la televisió pública del Camp de Tarragona, el regidor de Seguretat i Civisme, Josep Toquero, explicava que «fem una campanya informativa, deixant una circular informativa per tal que l'usuari conegui que aquesta és una pràctica que no es pot fer».

Retirada de les cadires i tovalloles

Després de la campanya informativa de la passada setmana, durant aquesta setmana els agents de la Policia Local de Vila-seca faran un pas més i si la pràctica es continua produint, poden començar a requisar el material deixat a la platja per reservar lloc.

En aquest sentit, si s'arriba a produir aquesta retirada, els que vulguin recuperar les seves pertinences hauran d'anar a buscar-les a les dependències municipals. En aquest cas, s'exposarien a algun tipus de sanció per haver incomplert el pla d'usos i serveis de platges.