Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou

Pas endavant de PortAventura per reduir la seva petjada ecològica

El parc havia impulsat un hotel zero emissions l'any passat

Pas endavant de PortAventura World en la defensa del medi ambient. El centre ha fet públic, aquest dimecres, 11 de novembre, que amplia la seva política de zero emissions a tot el centre, incloent les instal·lacions i operacions dels parcs temàtics, hotels, centre de convencions i oficines. Rere aquesta iniciativa hi ha la voluntat, per part de la companyia, de compensar el 100% de les emissions directes  produïdes per la seva activitat econòmica i, d'aquesta manera, poder convertir-se en el primer ressort  temàtic neutre pel que fa a l'emissió de carboni. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'any passat, any 2019, PortAventura va iniciar aquest camí amb la inauguració del primer hotel zero emissions. Així mateix, també l'any passat, el 100% de l'electricitat  consumida al  parc  sorgí des de  fonts d'energia renovable, sense emissions de CO2. 

Altres iniciatives

De cara a l'any vinent, PortAventura World posarà en funcionament una planta fotovoltaica  per nodrir d'energia neta i renovable el ressort. Així mateix, el parc també s'ha compromès a retirar  els plàstics  d'un sol ús,  un camí que aspiren a acabar l'any 2022.  La directora de Responsabilitat Corporativa del centre, Choni Fernández, ha explicat que tot plegat «s'integra en l'estratègia de responsabilitat corporativa global per continuar sent un referent en turisme sostenible». 

No són les úniques iniciatives en el camp del medi ambient que ha impulsat el parc en els darrers anys. Així mateix també s'ha adherit  al Pacte per la Biodiversitat impulsat per la Fundació Biodiversitat, ens del ministeri d'Agricultura; també es manté la col·laboració amb SEO/Birdlife per donar suport al seu programa de ciència ciutadana de seguiment de les aus arreu de l'Estat; o el manteniment, i cura, dels més de 200.000 metres quadrats del conjunt vegetal del ressort. 

Tot plegat s'emmarca en el pla estratègic de sostenibilitat  2019-2021 del parc, en què s'ha marcat un seguit d'objectius en el camp de la sostenibilitat. Passar a ser un parc de zero emissions és un primer pas per complir el compromís amb el medi ambient de la companyia.