Imatge dels treballs que es fan a la platja de la Pineda

El Port de Tarragona inicia els treballs per regenerar la platja de la Pineda

L'organisme regenerarà l'espai amb 100.000 metres cúbics de sorra

L’Autoritat Portuària de Tarragona executarà els pròxims dies les tasques de restauració de la platja de la Pineda, just abans de Sant Joan, quan comença la temporada alta. Els treballs es realitzaran en el marc del contracte d'aportació de sorra a l'espai, signat per quatre anys i amb un pressupost total de 2,9 milions d'euros, més de 600.000 euros cada any.

Els treballs s'allargaran durant dues setmanes i estaran enllestits abans de Sant Joan. Segons ha explicat el Port de Tarragona en un comunicat, aquesta aportació de sorra «és una mesura ambiental compensatòria per la prolongació del dic de Llevant. En aquest sentit, l'organisme tarragoní suma els seus esforços que estan fent a les platges els ajuntaments de Vila-seca i Salou.

Uns 100.000 metres cúbics a la platja de la Pineda

El Port de Tarragona ha explicat que la regeneració de la platja de la Pineda suposarà l'aportació de 100.000 metres cúbics de sorra. En aquest sentit, aquesta actuació, sumada a l'acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permetrà retornar l’equilibri a la platja.

En els pròxims dies, la draga entrarà en funcionament i les canonades transportaran els sediments —agafats de la zona autoritzada davant del Cap Salou— fins a la platja. Un cop allà, maquinària terrestre s'encarregarà de repartir-la per l'espai.

Costes rehabilita la platja Llarga de Roda de Berà

Les millores a les platges de la costa tarragonina continuen per tal de posar-les a punt de cara a la nova temporada turística. Aquest dimecres, el Servei Provincial de Costes a Tarragona va iniciar aquest dimecres els treballs de regeneració de la platja Llarga de Roda de Berà, que va quedar afectada pel temporal Celia el passat mes de març.

En aquest sentit, la sorra que es porta a la platja Llarga procedeix en part de la Pallisseta, d'on es transportaran uns 3.000 metres cúbics. La resta de sorra, fins a arribar als 8.000 metres cúbics, s'agafarà de la platja Costa Daurada. Així mateix, també es transvasarà sorra de la platja de la Punta d'en Guineu.