PortAventura

El cop més dur que ha rebut PortAventura: es revelen les pèrdues que ha tingut

Només va poder obrir durant 107 dies amb restriccions d'aforaments

L'any 2020 no serà ni de bon tros el millor any de PortAventura. És més, segurament ha estat el pitjor des de l'obertura del parc d'atraccions tarragoní. La pandèmia ha obligat que estigui gran part dels últims temps tancat, fet que ha provocat unes pèrdues milionàries.

En concret, aquest fet ha succeït durant l'any 2020, quan el parc només va poder obrir un total de 107 dies. Segons dades del Registre Mercantil, durant l'any passat es va tancar l'exercici amb unes pèrdues de 43,5 milions d'euros. Segons han confirmat fonts del parc, el deute a llarg termini s'ha incrementat fins als 93,7 milions d'euros.

Un fet que ha estat causa de les restriccions d'obertura i aforament imposades per la crisi sanitària. Durant l'any 2019, el parc va rebre la visita de 5,2 milions de persones, mentre que l'any passat només en van ser 1,46 milions.

Una previsió optimista

Després d'uns últims temps complicats, l'horitzó per a PortAventura és optimista. La relaxació de mesures sanitàries i l'empresa espera millorar les dades econòmiques gràcies als visitants nacionals. 

D'aquí a tres mesos, el parc d'atraccions fa l'aturada i tanca. Però la companyia es mostra esperançada en les xifres de negoci d'enguany. La reobertura es va executar el 15 de maig i s'espera que no tanqui portes fins al gener de 2022, fet que esperona a l'empresa a millorar resultats econòmics.

Tot i que la presència de turistes estrangers no s'ha vist reflectida en les dades de visitants aquest estiu, el turisme nacional ha respost positivament. D'altra banda, en les darreres setmanes, des del parc apunten que ha augmentat el nombre de ciutadans francesos que visiten PortAventura.

Des de PortAventura, pel que fa a les inversions, han descartat que s'hagin congelat a causa de la crisi sanitària. Han apuntat que la xifra econòmica se situa en 25 milions d'euros. Aquests diners s'han destinat en la reobertura de les instal·lacions i la implantació de protocols covid.

En conseqüència de la pandèmia, també va comportar una reducció de la plantilla de PortAventura. Durant l'any passat, es va situar en 1.361 persones. Pel que fa al personal eventual, s'ha passat de 500 persones el 2019 a una vintena el 2020.

Fonts de l'empresa han apuntat que actualment «pràcticament tota la plantilla s'ha incorporat». Tot plegat l'any en què PortAventura complia 25 anys d'història, un aniversari que tampoc s'ha pogut celebrar amb normalitat.