El Posa't la gorra de l'any 2019 a PortAventura

El 'Posa't la Gorra!' omplirà PortAventura l'11 de juny en suport als nens amb càncer

Aquells que vulguin col·laborar en la causa poden comprar la gorra de l'AFANOC i una entrada pel parc temàtic per 25 euros

La delegació de Tarragona de l'AFANOC, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, celebra un any més el 'Posa't la Gorra!' a PortAventura amb una gran jornada el pròxim 11 de juny. Aquest dia, l'entitat tornarà a omplir de gorres el parc temàtic de la Costa Daurada amb tots aquells que vulguin col·laborar amb la causa i mostrar als infants i adolescents amb càncer que no estan sols.

En aquest sentit, fins al 10 de juny, es pot comprar a través del web www.posatlagorra.org l'entrada per a PortAventura i la gorra per un preu de 25 euros. La gorra es podrà recollir el mateix 11 de juny, entre les 10 i les 14 hores, en l'estand de l'AFANOC a la plaça de la Xina del parc temàtic, presentant l'entrada. En aquest sentit, el 'Posa't la Gorra!' arriba aquest 2022 a la seva vintena edició.

Enguany, el disseny de la gorra ha anat a càrrec de Mari Ito, una artista japonesa resident a Barcelona. Ito ha creat un model especial que commemora el desè aniversari de la Casa dels Xuklis, el servei sociosanitari de l'entitat destinat a les famílies dels infants i adolescents que s'han de desplaçar a Barcelona a rebre tractament contra el càncer.

La gran tasca de l'AFANOC

L'AFANOC dona suport als nens i nenes amb càncer i a les seves famílies a través de les delegacions territorials, així com amb la seva presència als hospitals. Un dels seus projectes estrella és la Casa dels Xuklis, que va obrir fa una dècada a Barcelona per donar allotjament als infants amb càncer i les seves famílies que resideixen fora de l'àrea metropolitana mentre reben tractament contra la malaltia.

En aquest sentit, la Casa dels Xuklis compta amb 25 apartaments completament equipats i d'ús gratuït per a les famílies durant la seva estada als hospitals barcelonins. L'activitat de l'AFANOC es finança amb subvencions públiques, patrocinis d'empreses, aportacions dels socis, la botiga solidària, així com donacions i col·laboracions.

Una de les fonts de finançament més importants de l'AFANOC són les festes 'Posa’t la Gorra!', que donen l'oportunitat a la ciutadania de col·laborar en la causa mentre gaudeixen d'una jornada de festa, entreteniment i diversió. En aquest sentit, cal recordar que la gorra és el símbol de solidaritat amb els infants i adolescent amb càncer.