L'interior d'una aula amb taules, cadires i una pissarra

Un positiu aïlla un grup de professors i alumnes d'un curs intensiu a l'IES Jaume I de Salou

Els alumnes continuen rebent classes per videoconferència|L'alumne és asimptomàtic

Pocs dies abans de l'inici del curs escolar, ja son alguns els centres que han iniciat cursos i comencen a aparèixer els primers casos de Covid-19. Aquest dilluns s'ha donat a conèixer que un  alumne amb resultat  positiu  de coronavirus obliga a aïllar a tota la classe i al professorat d'un curs intensiu  d'Ensenyaments Esportius a l'IES Jaume I  de Salou

Segons ha avançat el mateix centre educatiu, l'alumne positiu es mostrava asimptomàtic, fet que ha dificultat la detecció de la malaltia. Des del Departament de Salut  s'han aplicat els protocols i pres les mesures de seguretat en aquests casos, fet que ha comportat el confinament domiciliari de quaranta dies dels alumnes i professorat. Malgrat tot, des del centre també detallen que el curs continua endavant i els alumnes i professors segueixen impartint classes, mitjançant videoconferència per internet.

Pel que fa al nombre de persones afectades per aquest positiu del curs de vela es tracta de 16 alumnes i 3 professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vela a l'Institut Jaume I de Salou. Les classes es van iniciar la setmana passada i després del positiu d'un alumne es van activar els protocols i es va aïllar la resta de persones que havien tingut contacte amb ell.

Ara mateix, els alumnes i professors que han hagut de ser aïllats es mantenen a l'espera de realitzar-se la prova PCR per determinar si també son positius o negatius. Tanmateix, el protocol estableix que sigui quin sigui el resultat, tots ells hauran de quedar-se a casa aïllats en quarantena, i és que es tracta de contactes estrets amb un positiu i poden desenvolupar símptomes passats els dies.