Polèmica a Cambrils pel viatge de Camí Mendoza a Suïssa per visitar Marta Rovira

El Partit Popular i Ciutadans preguntaran sobre com es va pagar el viatge de l'alcaldessa a Ginebra

Els grups municipals a l'oposició, el Partit Popular i Ciutadans, denuncien que l'alcaldessa cambrilenca, Camí Mendoza, fes un viatge a Suïssa acompanyada d'altres alcaldes catalans i on va visitar Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya i exiliada a Ginebra pel procés judicial de l'1 d'octubre. Camí Mendoza va viatjar aquest dilluns, 17 de setembre, a Ginebra, actual lloc de residència de Rovira, en una trobada amb diversos alcaldes de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'Ajuntament de Cambrils ha confirmat que «l'alcaldessa va assistir en aquest viatge de formació organitzat per l'ACM amb l'objectiu de conèixer les bones pràctiques de la democràcia directa de Suïsa». 

Els partits a l'oposició denuncien que l'alcaldessa Mendoza hauria marxat de viatge sense deixar la firma delegada, és a dir, sense delegar responsabilitats a la primera tinent d'alcalde en cas d'algun tràmit o alguna emergència. El PDECat ha confirmat a TarragonaDigital  que aquesta delegació de la signatura no es va produir, i que, de fet, no tenia constància del viatge de Mendoza a Suïssa. Fonts consultades apunten que la visita de l'alcaldessa a Ginebra «ha generat molta tensió entre ERC i el seu soci, el PDECat».

El PP reclama saber qui ha pagat el viatge de Mendoza a Ginebra

El portaveu del grup municipal del PP a Cambrils, David Chatelain, ha afirmat a TarragonaDigital que els populars han presentat una bateria de preguntes per al proper ple municipal per tal que l'alcaldessa doni explicacions del seu viatge. Chatelain explica que malgrat que no és obligatori, és habitual deixar la delegació de signatura quan l'alcalde s'absenta per tal que el primer tinent d'alcalde pugui agafar les responsabilitats. Ara bé, el portaveu popular creu que el fet de fer un viatge fora del país és un cas excepcional que requereix dur a terme la delegació de la signatura. D'aquesta manera, el PP reclamarà si realment es va fer la delegació, atès que tots els grups municipals i els treballadors de l'Ajuntament n'haurien de tenir constància. D'altra banda, Chatelain exigirà a l'alcaldessa explicacions sobre qui ha assumit el cost del viatge «d'una delegació de l'ACM que va a visitar una pròfuga de la justícia». 

Cs exigirà la dimissió de l'alcaldessa si el viatge s'ha costejat amb fons públics

Imanol Rico, portaveu del grup municipal de Ciutadans, denuncia que no se'ls informés del viatge de l'alcaldessa a Suïssa i que no consta que Mendoza delegués la signatura. «L'alcaldessa ha d'estar localitzable tot el dia, no és el mateix fer un viatge de tres hores que sortir del país», ha afirmat Rico. D'aquesta manera, demanaran responsabilitats si Mendoza ha viatjat a l'estranger sense delegar la signatura digital. Així, la formació taronja ha presentat una instància aquest mateix dimecres per preguntar a l'alcaldessa en qualitat de què va fer el viatge, si a títol personal o com a alcaldessa de Cambrils. «És molt greu si ha viatjat a Suïssa com a alcaldessa», afirma el portaveu taronja. De la mateixa manera, Cs reclama conèixer de quina manera s'ha costejat el viatge i avancen que si s'ha fet amb fons públics, exigiran la dimissió de l'alcaldessa. «En el seu temps lliure i amb els seus diners pot fer el que vulgui, però com a alcaldessa de Cambrils és intolerable que viatgi a Ginebra a visitar una fugida de la justícia i que a més ho paguin els ciutadans», ha declarat Rico.