Imatge arxiu agents BRIMO

Preocupació a Salou per l'eliminació del servei nocturn de la BRIMO per reforçar la seguretat de Barcelona

L'Ajuntament de Salou es reunirà amb els cap dels Mossos i el delegat d'Interior de Tarragona per tractar la qüestió | El cos policial assegura que, en cap cas, el municipi de la Costa Daurada perdrà presència d'agents de seguretat

Les dues unitats de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra que fins ara patrullaven els carrers de Salou durant les nits d’estiu reforçaran els dispositius de vigilància a la ciutat de Barcelona, on aquest mes s’han produït cinc morts violentes. La seva funció al municipi de la Costa Daurada la realitzaran a partir d’ara dues unitats ARRO.

 

Així ho ha confirmat la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salou, Júlia Gómez, que ha explicat que «tan aviat com van conèixer la notícia, el cap de la Policia Local de Salou es va posar en contacte amb el cap de Mossos, que va confirmar-li les dues unitats (12 agents) que venien a fer la ronda a la nit a Salou deixaran de fer-ho per quedar-se a Barcelona»

 

La regidora salouenca ha afegit que «hem convocat una reunió amb el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona dels Mossos, Josep M. Estela, i amb el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Juan Carlos de la Monja, per parlar sobre el tema, perquè no volem que això pugui suposar que, en un moment donat, una reducció de la presència policial als carrers de Salou».

Es faran controls als accessos i s'incrementarà la coordinació amb la Policia Local
Els Mossos d'Esquadra mantindran presència als carrers de Salou. | Cedida

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a ‘Tarragona Digital’ el reforç en la seguretat de Barcelona, que va iniciar-se amb el dispositiu de la passada nit, però, oficialment, ni han confirmat ni desmentit que part del contingent dels agents siguin els destinats al servei nocturn de Salou.

El que sí han assegurat és que, en cap cas Salou, es quedarà sense vigilància del cos policial, ja que al territori compten amb els efectius de seguretat ciutadana, així com l’ARRO de la Regió Policial del Camp de Tarragona. També han recordat que, tal com el seu nom indica, la BRIMO és un contingent d'agents mòbil i que té capacitat per actuar allà on es requereixi la seva presència des de la seva seu central al Complex Egara de Sabadell.

L'oposició de Salou hi diu la seva

Des de l’oposició de l’Ajuntament de Salou, el portaveu de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, ha assegurat que «amb els problemes de seguretat que tenim, és una molt mala notícia que tindrà conseqüències». Huguet ha afegit que «la conselleria d’Interior hauria de reforçar amb altres unitats el servei».

Per la seva part, Mario Garcia, del Partit Popular, ha afirmat que «és una notícia molt preocupant pel nostre municipi; els Mossos d'Esquadra tenen les competències en seguretat ciutadana i demanarem explicacions al Govern de Catalunya per aquesta decisió».

  

Des d’ERC, el portaveu Marçal Curto ha assenyalat que «rebem aquesta notícia amb preocupació, perquè quedem a expenses del que pugui passar en altres llocs del país, perquè aquí també tenim els nostres problemes». El republicà ha afegit que «avui demanarem una reunió amb l’alcalde perquè ens expliqui la situació».

Aquesta redacció ha intentat posar-se en contacte amb el portaveu del PSC, però no ha estat possible recollir la seva opinió sobre el tema.