Jornada Grasol a l'Hospitalet de l'Infant.

Felix Finkbeiner i Santiago Niño-Becerra, ponents a la Jornada Gresol que acollirà l'Hospitalet de l'Infant

El Teatre-Auditori de l'Hospitalet de l'Infant serà la seu de la 18a edició d'aquest fòrum econòmic el pròxim 24 d'octubre

El Teatre-Auditori de l'Hospitalet de l'Infant serà l'escenari, el pròxim dijous 24 d'octubre, de la XVIII Jornada Gresol.  La localitat acollirà per primera vegada aquest fòrum econòmic que aplega cada any més de 300 persones amb un potent programa de ponències que enguany fixarà la mirada en la sostenibilitat i el canvi climàtic. Entre els protagonistes de la jornada, es troben experts de primer ordre com el líder ecologista alemany Felix Finkbeiner o el mediàtic economista Santiago Niño-Becerra.

L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i el president de la Fundació Gresol, Emili Correig, han signat aquest dilluns, 30 de setembre, el conveni de col·laboració per l'organització d'aquest esdeveniment, que porta per títol 'Empresa i Talent'.  «És una gran oportunitat pel nostre municipi i pel nostre empresariat», ha remarcat el batlle, tot destacant que la Jornada Gresol pot esdevenir un bon escenari «per crear vincles entre empresaris i incentivar les sinergies i la cooperació entre ells».

Emili Correig: «Els empresaris tenim la necessitat de rebre informació i formació constants»

«Els empresaris tenim la necessitat de rebre informació i formació constants, així com de tenir coneixença i intercanvi d'opinions amb altres empresaris», ha explicat el president de Gresol. Robert Moragues, director gerent de la fundació, ha explicat que Gresol treballa amb una trentena d'entitats del territori per difondre aquest esdeveniment amb 18 anys de trajectòria. Cada any, segons ha explicat, la jornada atrau persones de tot el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, però també d'altres indrets de Catalunya com Lleida o Barcelona.

A més de la presentació i benvinguda que faran el president de la fundació i l'alcalde, la inauguració de la jornada del pròxim 24 d'octubre comptarà amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró. La cloenda anirà a càrrec del president d'honor de Gresol, Anton Pont, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. Enmig, al llarg de més de vuit hores se celebraran quatre taules de debat i una conferència, a més d'un dinar de 'networking' entre els assistents.

Jornada Grasol a l'Hospitalet de l'Infant.
Aquest dilluns, 30 de setembre, s'ha presentat la XVIII Jornada Gresol a l'Hospitalet de l'Infant. | I. Alcalá

El catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull,  Santiago Niño-Becerra, donarà el tret de sortida de les ponències amb la seva particular visió de la situació econòmica del país. La indústria 4.0 i el Lideratge Disruptiu, els nous reptes del Turisme i l'Energia i Sostenibilitat Ambiental seran les altres qüestions que s'abordaran, en veu de ponents de primer ordre com Antoni Garrell, director general de la Fundació per l’ESDi; Pere Brugal, exdirectiu de Tesla, Nike, Desigual, Leví´s o Pronovias; Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World; David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme; Mireia Oranias, sòcia de PwC Catalunya; Víctor Cusí, president d’EolicCat o Vicente López-Ibor Mayor, president de la Federació Europea d’Associacions de Dret de l’Energia (EFELA).

Plant for the Planet, plantar arbres per combatre el canvi climàtic

Per tancar la XVIII Jornada Gresol,  Felix Finkbeiner oferirà una conferència sobre el seu projecte Plant for the Planet. Aquest jove alemany va iniciar l’any 2007, amb només 9 anys i de la mà dels seus pares, un projecte a escala mundial que consisteix a plantar tres trilions d'arbres arreu del món per tal de reduir els gasos contaminants del planeta i combatre així el canvi climàtic.  Actualment, la Fundació Plant for the Planet té presència a tot el món i treballa per construir consciència sobre la necessitat de la sostenibilitat a través dels nens i dels joves.

Tot i que es tracta d'un fòrum especialitzat en temes econòmics,  l'assistència està oberta al conjunt de la població.  Les inscripcions ja es poden fer a través de la pàgina web www.gresol.org. El preu és de 200 euros, tot i que els socis de la fundació i d'entitats col·laboradores tindran un descompte de la meitat del cost. Pels assistents que siguin de l'Hospitalet de l'Infant, l'entrada serà reduïda a 50 euros.