Candidats de Primàries Cambrils

Es presenten els set candidats de Primàries Cambrils

Els inscrits a Primàries Cambrils són cridats a escollir candidat per concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig

El proper dissabte 23 de febrer els inscrits en la iniciativa popular de Primàries a Cambrilsestan convocats a escollir la persona que encapçalarà la llista a l'alcaldia del municipi. Divendres passat, quan els candidats es van presentar als votants, els organitzadors del moviment es congratulaven d'haver arribat a la xifra de 300 inscrits i a hores d'ara ja superen els 350. Un èxit de participació que ha sorprès propis i a estranys i que, segons els responsables, ja comença a neguitejar els partits sobiranistes —ERC i JuntsxCambrils— que veuen com a inevitable una fragmentació del vot. Això i la gran quantitat de llistes que concorreran complica encara més les opcions de guanyar les eleccions a un ajuntament que sembla abocat al pacte i a la negociació.

Segons fonts de Primàries Cambrils, el moviment no es considera responsable d'aquesta hipotètica fragmentació de vot independentista i afirmen que ERC i PDeCAT no es van avenir a consensuar una llista conjunta que probablement hauria avortat el naixement de Primàries a Cambrils. A més, apunten que l'objectiu prioritari del moviment és mobilitzar el votant sobiranista desencantat amb els partits tradicionals i contribuir a elevar el percentatge de vot. La idea d'incentivar el moviment de Primàries va néixer de la territorial de l’ANC després d’haver constatat la impossibilitat d’aconseguir que els partits fessin la citada llista conjunta. Es va decidir de posar-ho en marxa per captar el vot independentista enfadat per la seva actitud tant en l'àmbit local (amb el manteniment del pacte amb PSC després de l'aplicació de l'article 155) com nacional.

Els set candidats de Primàries Cambrils

Després d'un període d'incertesa i de les dificultats per trobar gent que encapçalés el projecte, set candidats de la societat civil han fet el pas endavant i que conformaran la llista un cop la votació els hagi ordenat són dues dones i cinc homes. Divendres al Centre Cultural del carrer de Sant Plàcid es van presentar als cambrilencs i van demanar la implicació de tots els inscrits en l'elaboració del programa electoral, el pas següent del procés. Són Teresa Recasens, botiguera del Nucli Antic; Àngel Cabré, mecànic i vinculat a l'antiga Unió Democràtica; Manel Sánchez Berna, jubilat; Josep Maria Riba, advocat; Albert Oller, enginyer i excoordinador de l'ANC a Cambrils; Froilán Olesti, empresari i Núria Buira, pedagoga i membre de Demòcrates a més d'exregidora a Salou per UDC.

Segons el reglament de Primàries la votació serà presencial aquest dissabte 23 per als inscrits i per als que s'inscriguin el mateix dia, de 10h a 20h al local de l'ANC al carrer Verge del Camí, 14. I telemàticament a partir de divendres a les vuit del vespre.