Thierry Neuville al RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2021

Una primera etapa «completament nova», gran novetat del RallyRACC 2022

La prova se celebrarà entre el 20 i el 23 d'octubre a les carreteres de la Costa Daurada

La 57a edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada celebrarà del 20 al 23 d'octubre, sent la 12a i penúltima prova del Campionat del Món (WRC). Aquesta edició serà innovadora, amb una primera etapa «completament nova» i amb canvis en les altres dues etapes. En aquest sentit, la prova constarà de 1.400 quilòmetres d'itinerari, dels quals 300 seran cronometrats, distribuïts en 19 trams.

Salou, PortAventura World —que acollirà el parc de treball— i la Costa Daurada continuaran sent el rovell de l'ou de la prova, que s'ha presentat aquest dimarts a l'Auditori Diputació. El RallyRACC començarà el dijous 20 d'octubre amb el 'shakedown' al Coll de la Teixeta. Posteriorment el Passeig Jaume I de Salou serà escenari de la cerimònia oficial de sortida.

Per primera vegada al RallyRACC es donaran cita per primera vegada vehicles amb tecnologia híbrida, concretament a la categoria Rally1. Toyota, Hyundai, i M-Sport Ford són els constructors que enguany porten aquestes noves mecàniques al Campionat del Món.

Les tres etapes del RallyRACC

La primera etapa de la prova se celebrarà divendres, amb l'estrena d'un bucle de quatre trams sense assistència, excepte dues zones de proveïment de carburant a la Juncosa i Flix, que es repetirà dues vegades. Entre tots dos bucles s'estableix un reagrupament i una mínima zona de treball i canvi de pneumàtics a Vimbodí, que suposarà una dificultat logística afegida.

La segona etapa del RallyRACC, el dissabte 22 d'octubre, serà «molt selectiva» i tindrà un tram a Salou. El segon dia de competició tindrà a més, altres set trams cronometrats que sumaran un total de 120,25 quilòmetres. En aquest sentit, el recorregut ja és conegut, perquè es van disputar en l'edició de l'any 2021.

La darrera jornada tindrà algunes variacions, ja que hi haurà trams coneguts que inclouran una prolongació de dos quilòmetres inicials. Quan acabi l'etapa, es farà el repartament de premis al podi del Passeig Jaume I de Salou. 

La projecció exterior que atorga el RallyRACC

Durant la presentació del RallyRACC, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha fet referència a la repercussió internacional del ral·li i al retorn que té per a les nostres comarques i per al conjunt del país. «Sumem un any més en pro del sector turístic, però també del conjunt del territori», ha afegit la presidenta.

D'altra banda, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha posat de manifest que el RallyRACC és un esdeveniment que s'alinea amb les línies estratègiques de promoció i de comunicació dels valors de la marca Costa Daurada, subratllant que «és fruit d'una aliança d'èxit que reforça els nostres actius turístics, la nostra imatge i que amplia la nostra projecció exterior».