Instal·lació de biòtops al litoral de Cambrils

Cambrils instal·la els primers biòtops per protegir la reserva marina

La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines de la platja del Cavet

La reserva marina de Cambrils ja té els primers biòtops sota l'aigua per ser protegida. Al llarg d'aquesta setmana ja s'han començat a submergir els ancoratges ecològics de les boies que delimiten la zona protegida i el circuit de natació de la platja del Cavet.

Una nova instal·lació que ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines d'aquest entorn. Per encàrrec de l'Ajuntament de Cambrils, l'empresa d'abalisament marítim Sealand On-offshore Services va començar aquest dilluns a instal·lar una desena de biòtops.

Protegeixen la reserva marina de Cambrils

Els nous elements permeten l'ancoratge sostenible de les boies que han de delimitar la 'Zona de protecció de reserva marina' del Cavet —4 biòtops—, així com l'abalisament del circuit de natació que s'instal·la dins d'aquesta zona —6 biòtops, segons apunten fonts municipals.

Aquests esculls artificials estaran submergits en aigües poc profundes i n'hi haurà de dos tipus. Uns tenen forma d'iglú i estan pensats com un búnquer on els peixos més petits es puguin refugiar. Els altres imiten les formes dels coralls i són més apropiats per a peixos grans.

El regidor de Medi Ambient de Cambrils, Josep Maria Vallès, destaca que la platja del Cavet té una de les praderes de posidònia més ben conservades del litoral i que en el futur es donarà a conèixer amb visites submarines que es convertiran en una nova atracció turística.  

Tal com consta al Pla d'usos i serveis de les platges de Cambrils, aquesta reserva marina està compresa entre el Pi Rodó i l'espigó que delimita la platja del Cavet amb la platja de l'Esquirol. Té una superfície de gairebé 900 metres i la profunditat és variable entre 0 i 6 metres.