Imatge d'una de les escenes del Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló

Primers dos dies del Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló: 2.000 persones

La 25a edició clourà les seves representacions aquest pròxim cap de setmana, 17 i 18 de desembre

Unes 2.000 persones han gaudit ja del XXV Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló durant els dos primers dies de representació, els dies 10 i 11 de desembre. En aquest sentit, l’Associació Masia de Castelló, que és l’entitat que l’organitza amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i ANAV, ha valorat la «bona resposta» del públic.

En aquest sentit, els organitzadors també han felicitat els 300 voluntaris i voluntàries que han actuat i han fet possible que els visitants hagin pogut veure més de 40 escenaris costumistes d’escenes bíbliques i oficis antics que es feien als pobles de muntanya, com Castelló. Així, no hi han faltat les escenes de forner, fuster, barber, matalasser o bugader, d’altres de bíbliques com l'anunciació o el naixement i els entranyables animals.

Al final del recorregut, a més, hi va haver una Fira de Nadal, amb paradetes de productes d’artesania i d’alimentació.

L'organització fa un balanç positiu dels dos primers dies de representació

El president de l'Associació, Santi Nomen, ha explicat que «el temps no ens va acompanyar el cap de setmana, però el balanç dels dos primers dies de representació és positiu. Esperem que aquest cap de setmana, del 17 i 18 de desembre, les condicions meteorològiques siguin millors i almenys 2.000 persones més puguin visitar el Pessebre dels Estels i celebrar amb nosaltres el seu 25è aniversari».

La inauguració d’aquesta 25a edició, el passat 10 de desembre, va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, de l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, del president de l'Associació Masia de Castelló, Santi Nomen, així com d’altres autoritats locals i entitats del territori.

Enguany el Pessebre dels Estels ha recuperat la normalitat després de les mesures aplicades l’any passat a causa de la COVID-19 i ha consolidat alguns aspectes que van funcionar molt bé, com ara, avançar les representacions a les festes nadalenques i establir un recorregut únic i franges horàries per poder visitar-lo.

Entre les novetats que s’hi han incorporat, hi ha noves teulades en algunes de les escenes per tal d’anar ampliant les que tenen coberta; i millores en l’accessibilitat en el recorregut amb noves rampes i eliminació d’escales perquè tothom pugui gaudir de les representacions sense dificultats.

Es manté el recorregut únic i les franges horàries

Aquest 2022 es mantenen alguns aspectes introduïts durant la pandèmia, com és el cas del recorregut únic de visita per grups i les franges horàries cada mitja hora, amb inici a les 17.30 hores i fins a les 19.30 hores. Per comprar les entrades —als preus de 6 i 10 euros— caldrà triar el dia i la franja horària en la qual es vol assistir i, seguidament, es podrà triar la tipologia d’entrada (adult, infant o bé gratuïta).

Cal destacar que totes les persones que visitin el pessebre hauran de tenir entrada, fins i tot els infants que no paguen, per tal de comptabilitzar el nombre de persones que hi accedeixen.

Concurs de fotografia d’Instagram

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a convocar enguany un concurs de fotografia a la xarxa social Instagram amb motiu del Pessebre. Es tracta de la sisena edició d'aquesta iniciativa que pretén vincular el Pessebre en el seu marc natural i arquitectònic únic i potenciar la difusió de les escenes a través d'aquesta xarxa social.

El premi consisteix en una estada d’una nit per a dues persones amb esmorzar a l’hotel la Figuerola, amb dinar de menú degustació al restaurant el Safareig i accés a la piscina lúdica.