Imatge de la presentació de la programació de Nadal i Reis a Vila-seca

Vila-seca ja viu la màgia de Nadal amb un programa farcit d'activitats

La cinquantena d'actes van començar aquest passat divendres amb l'inici de la construcció del Pessebre de Sorra i l'encesa de llums de Nadal

El programa d'actes de les festes de Nadal i Reis a Vila-seca compta enguany amb una cinquantena d'actes, que van donar el seu tret de sortida aquest passat divendres 3 de desembre amb l'inici de la construcció de la 22a edició del Pessebre de Sorra, que es podrà visitar fins al 6 de gener al Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, i l'encesa dels llums de Nadal a la plaça de Sant Joan de la Plana.

Tot el programa d'actes, que es clouran amb l'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, es pot consultar a l’app Nadal a Vila-seca i als webs www.lapinedaplatja.info i a www.vila-seca.cat.

La tradicional felicitació de Nadal

Els actes nadalencs a Vila-seca tindran continuïtat el divendres 17 de desembre, quan se celebrarà la tradicional felicitació de Nadal a la plaça de l'Església. L'acte comptarà amb l'actuació del Cor Petits Cantors del Conservatori, i els assistents podran gaudir del brou nadalenc i el torró més llarg de Catalunya de 2021 centímetres.

L'endemà, 18 de novembre, els infants podran lliurar les seves cartes SSMM els Reis Mags d'Orient a la Haima Reial que s'instal·larà al costat del Pessebre de Sorra, a la Pineda. El 19 de desembre, la Haima Reial es traslladarà a la plaça de Sant Joan de la Plana. Finalment, els enviats dels Reis Mags s'ubicaran al Castell de Vila-seca els dies 24, 26, 30 i 31 de desembre i el 2 de gener.

Teatre nadalenc i concerts

El programa d'actes de Nadal i Reis a Vila-seca també inclou diverses representacions teatrals nadalenques. Entre elles, destaquen 'Un conte de Nadal', a càrrec del Grup de Teatre 'Se’ns va l’olla', que es podrà veure el 18 de desembre a l’Ateneu Pi i Margall; i 'El Poema de Nadal', de Josep Maria de Sagarra, a càrrec del Grup de Teatre La Tramoia, el mateix dia al Teatre El Centru.

Aquest espai serà escenari també de la representació dels tradicionals Pastorets, que es representaran els dies 25 de desembre i 1 i 2 de gener. La programació també oferirà música, amb dos concerts: el tradicional de Sant Esteve, el dia 26 de desembre, a l’Auditori Josep Carreras, i el de la Jove Orquestra Intercomarcal, el dimarts 28 de desembre, també a l’Auditori.

Activitats per als més petits i el Parc de Nadal

El programa de Nadal i Reis, especialment pensat per al públic familiar, contempla diverses activitats pensades expressament per als més petits. Entre els actes programats hi destaquen els contes narrats i música de nadales de 'La fada de la neu' —el 19 de desembre al Centre Cívic i Cultural de la Pineda— i les dues festes del Tió que tindran lloc a la Plana el diumenge 19 de desembre i a Vila-seca el divendres 24 de desembre.

Com cada any, entre el 27 i el 30 de desembre, entre les 17 i les 20 hores, el Pavelló Municipal d'Esports de Vila-seca serà escenari del Parc Infantil de Nadal. Entre altres activitats, hi haurà tallers, jocs, inflables, pintacares, ludoteca mòbil i també espectacles infantils de màgia, titelles, animació i contes.

A més d’aquestes activitats, el diumenge 2 de gener, a les 18 hores a l'Auditori Josep Carreras, l’espectacle d'AlbertPiq descobrirà les principals característiques de la llum i del so a través de la màgia i l’il·lusionisme.

Sant Silvestre, l'home dels nassos i l'arribada dels Reis Mags de l'Orient

L'adeu a 2021, el 31 de desembre, començarà amb el tradicional bany de Sant Silvestre a la platja de la Pineda. A la tarda del darrer dia de l'any, l'home dels nassos arribarà a l'estació de trens a les 18.15 hores. La rebuda al 2022 a Vila-seca es farà l'1 de gener, a partir de la una de la matinada, amb la Festa de Cap d'Any al Pavelló d'Esports.

Per últim, el programa de Nadal es tancarà el 5 de gener a la tarda amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient i tres cavalcades a Vila-seca, amb final al Castell; una segona a la Pineda, al passeig Pau Casals; i una tercera a la Plana, per diversos carrers del barri.