Signatura del apcte pel turisme a Salou

Salou i l'associació d'empresaris turístics signen un protocol per reactivar el sector al municipi

El govern centrarà esforços en la seguretat dels veïns i visitants, però també vol impulsar campanyes destinades al turisme nacional i internacional

El govern municipal de Salou i l'Associació Empresarial de la Zona Turística de Salou (ASETS) signen un  protocol per a la  reactivació econòmica,  turística  i l’emergència social del municipi.

La signatura, celebrada fa uns dies, va comptar amb l’alcalde de Salou,  Pere Granados; del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; de la presidenta d’ASETS, Elaine Mcparland; de Sònia Magriñá, tresorera de l’entitat; i dels portaveus dels grups municipals del Govern, Jesús Barragán i David González.

Accions per garantir la seguretat i salvar el turisme

Granados ha declarat que «estem treballant per a la reactivació econòmica del municipi, i, des de l’ajuntament fem un esforç, atès que els recursos són limitats i seguim prestant, amb eficàcia, els serveis necessaris per a la ciutat i per a les persones».

En aquest sentit, els objectius de l'equip de govern per al municipi són el manteniment, la neteja, la conservació i la seguretat dels veïns, en la situació present però també pensant en el futur. D'aquesta manera, les inversions s'estan encarant al context social i econòmic actual, segons detalla l'alcalde.

Durant la signatura del nou protocol, l'alcalde va posar  èmfasi  en els  mercats nacionals i internacionals per  potenciar el turisme, adreçant les campanyes al client final. Granados va posar en relleu el turista espanyol, però també el francès, el britànic i l'irlandès.

Agilitzar el transit per una mobilitat sostenible

Un dels temes que també es va tractar en la reunió és el de la  construcció  dels aparcaments dissuasius, per  agilitzar el trànsit de vehicles al municipi. La finalitat és aconseguir una mobilitat més sostenible, «que millorarà la qualitat de vida dels residents i l’experiència de visitants i turistes».

El regidor de Dinamització Econòmica,  Hèctor Maiquez, posa en valor el  teixit empresarial  de la zona turística del municipi, que en un futur pròxim rebrà els beneficis de la remodelació del carrer Carles Buïgas.

Un dels exemples dels esforços que Salou destina a la potenciació del turisme, és el gremi de la restauració, amb una oferta «creativa i que impulsa iniciatives molt interessants», com la campanya gastronòmica 'Tasta Salou'.