Finalment, el PSC de Mont-roig governarà en minoria, en coalició amb la PIMM

Els socialistes desfan l'oferiment de pacte amb ERC i retiren la mà estesa a Cs | Fran Morancho repetirà alcaldia

Els socialistes de Mont-roig del Camp i Miami Platja han decidit, finalment, governar en minoria amb els set regidors obtinguts a les eleccions del 26-M, més el regidor de Plataforma Impulso Miami Mont-roig, Vicente Pérez, amb qui el PSC ja va governar en coalició durant l’últim mandat.

Amb aquesta decisió, Fran Morancho continuarà al capdavant del govern municipal, ara, a un regidor de la majoria absoluta.

«Aquesta aposta no és la més fàcil»

Morancho, precisament, ha explicat que «som conscients que aquesta aposta no és la més fàcil, que haurem de treballar per trobar acords i garantir la governabilitat del municipi». Els socialistes mont-rogencs, cal recordar-ho, han desfet en les últimes hores l’oferiment de pacte amb ERC i han retirat, alhora, la mà estesa a Ciutadans.

Amb tot, el candidat del PSC a l’alcaldia ha enaltit el Pla Estratègic de Municipi 2020-2030, el full de ruta que seguirà el seu govern en els pròxims anys i que es va aprovar per Ple fa un mes, amb el suport de la major part dels grups municipals.

Morancho lamenta el no acord amb ERC

Morancho, d’altra banda, ha lamentat que no s’hagi materialitzat l’acord amb ERC. «La major part dels nostres votants ens han dit ‘no’ a aquest pacte. Malgrat la dificultat per governar en minoria, creiem que ara per ara aquesta és la millor opció per al municipi. No hauria estat bo començar aquesta nova etapa, després d’unes eleccions en les quals el PSC ha obtingut un suport històric, decebent a una part molt important que ha confiat en nosaltres».

Finalment, el polític socialista s'ha mostrat contrari a les opinions que asseguren que, en minoria, el seu govern no tindrà representació del nucli de Mont-roig. «El PSC no és una força només de Miami Platja, també representem Mont-roig, representem tot el municipi. És irresponsable fer creure el contrari».