Polèmica a PortAventura: el menú per treballadors externs passa de 3,10 a 7,50€

La decisió s'aplicarà el 14 de gener i hi ha indignació entre el personal de les empreses subcontractades

Malestar entre els treballadors externs de PortAventura, els que pertanyen a empreses subcontractades que fan diversos serveis al parc temàtic i a la seva zona d'hotels. En el final de temporada del parc, han vist com el menú de migdia que se'ls ofereix per dinar als menjadors per a empleats del parc s'apujava de manera absimal, un 141%, molt més del doble. Així, si fins ara pagaven 3,10 euros, a partir del proper dilluns, 14 de gener, que és quan entra en vigor l'augment, el cost del menú serà de 7,50.

L'augment de preu del menú indigna els treballadors de PortAventura

L'anunci de  l'augment del preu per als treballadors d'empreses externes subcontractades pel parc ha agafat per sorpresa la plantilla d'aquestes empreses, que coincidint amb el final de temporada, passat Reis, s'han trobat amb la decisió de PortAventura. Un grup de treballadors del parc temàtic ha denunciat aquesta situació a TarragonaDigital.com, i ha assegurat que «si ja ens sentíem treballadors de segona amb els nostres salaris, molt precaris, ara encara més: ens diuen que no volen que dinem amb els treballadors del parc».

El menú que ha vist com el preu s'apujava de manera molt notable, de 3,10 a 7,50 euros, és senzill: consta d'un primer plat a triar entre amanida, crema, sopa o pasta. El segon és una peça de carn o peix amb guarnició, i també hi entra una beguda, pa i les postres, que solen ser una peça de fruita, un iogurt o un tall de pastís.

Els treballadors assumeixen que hauran d'endur-se el dinar de casa

«Amb aquest augment de preu ens deixaríem la meitat del sou, o sigui que molts de nosaltres ens haurem d'endur una carmanyola o un entrepà», asseguren els treballadors externs, que temen que també se'ls apugi el preu d'altres productes, com ara els mateixos entrepans. Insisteixen, doncs, a dir que se senten «de segona»: recorden que «els treballadors interns paguen 2,50 euros per aquest menú, i a ells no se'ls apuja».

L'augment, doncs, està previst que es posi en marxa ja el proper dilluns, 14 de gener.  Els treballadors, en tractar-se d'una empresa subcontractada, es veuen indefensos en no poder demanar explicacions a PortAventura, però han posat el crit al cel denunciant el cas a TarragonaDigital.com. Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb el parc, però per ara no ha obtingut la seva versió dels fets.