Imatge dels treballadors de Tempo protestant al Palau de la Diputació de Tarragona.

Els treballadors de Tempo traslladen les seves protestes a la Diputació en la quarta jornada de vaga

Els membres del comitè d'empresa es reuniran aquest dijous amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, per buscar una sortida al conflicte amb l'empresa

Quarta jornada de vaga dels treballadors i treballadores de Tempo Facility Services, la subcontracta encarregada de la neteja d'equipaments municipals a diferents administracions del territori. Des d'aquest dilluns, més d'un centenar d'empleats de la neteja estan convocats a una vaga indefinida per tal d'exigir  el pagament de les nòmines de novembre, l'enèsim endarreriment que pateixen en els seus sous.

Reunió amb la presidenta de la Diputació per buscar una sortida al conflicte

Aquest dijous, 12 de desembre, el comitè d'empresa ha traslladat les seves protestes al Palau de la Diputació de Tarragona, on tenen previst reunir-se amb la presidenta, Noemí Llauradó, per tal d'exposar-li la problemàtica i mirar de buscar solucions. Els representants sindicals responsabilitzen de la seva situació a les administracions que han contractat Tempo i reclamen que trenquin totes les licitacions que tenen signades amb l'empresa.

L'ajuntament de Salou,  un dels més afectats per la crisi a Tempo

Gran part de la plantilla té el seu lloc de feina a l'Ajuntament de Salou, on la vaga ha tingut un seguiment majoritari. El consistori salouenc ja ha demanat a Tempo que renunciï al contracte «si no pot complir amb les seves obligacions, per evitar conflictes que l’Ajuntament no genera». A més, però, Tempo té també adjudicat el servei de neteja als ajuntaments d'Altafulla, els Pallaresos, la Pobla de Mafumet i la Canonja —en els dos últims els treballadors ja han cobrat—, a la Diputació i als casals de la gent gran de la Generalitat de Catalunya.

El president del comitè d'empresa, Manuel Carmona, xifra en un 40% el seguiment de la vaga i assegura que avui s'hi han adherit les treballadores de la neteja de la Diputació. Així, a més de la seu del carrer de Sant Antoni, la neteja ha quedat interrompuda també al Museu d'Art Modern, l'Auditori del carrer Pere Martell i l'Escola d'Art i Disseny.

Denuncien a Inspecció de Treball per la forma de comunicar els serveis mínims

D'altra banda, els treballadors han interposat una denúncia contra l'empresa a Inspecció de Treball, ja que consideren il·legal la manera en què ha comunicat els serveis mínims. Segons denuncien, l'encarregada va enviar missatges de mòbil a alguns empleats perquè anessin a treballar, quan la normativa fixa que els serveis mínims s'han de comunicar amb un escrit i el segell corresponent.