Inés Arrimadas en un míting de Ciudadanos

«Pierde el separatismo»: la reacció d'Arrimadas al nou pacte de govern a Cambrils

La líder de Ciutadans celebra el nou govern cambrilenc

Al migdia del dimarts, 28 de setembre, s'ha materialitzat el final del camí al capdavant de l'Ajuntament de Cambrils per Esquerra. La moció de censura anunciada la setmana passada per NMC, PSC, Cs, PP i dos regidors no adscrits ha prosperat i ha destronat Camí Mendoza. Ha estat un matí ple d'emocions, tensió i crits al davant del consistori cambrilenc, però res ha aturat el que era inevitable.

Cambrils presentarà el dimecres 29 de setembre el nou cartipàs municipal després que Oliver Klein (NMC) s'hagi convertit en el nou alcalde del municipi. Tretze vots a favor i vuit en contra ha estat el balanç que ha fet que la vara hagi canviat de mans, deixant relegats a la bancada de l'oposició els grups municipals d'ERC i Junts per Cambrils.

La moció de censura ha estat especialment sonada, i és que Oliver Klein (NMC), nou alcalde, fins ara formava part de l'equip de govern municipal format per Esquerra i Junts. Per Klein, la gestió de Camí Mendoza no era suficient i per això va decidir tirar endavant la mesura per acabar amb el seu mandat. Amb el suport de tota l'oposició, el líder de Nou Moviment Ciutadà tindrà ara via lliure per dur a terme el seu projecte.

El nou batlle, durant el ple celebrat el dimarts amb un únic punt a l'ordre del dia, ha justificat la decisió de tirar endavant la moció de censura assegurant que a Cambrils hi havia «necessitat» d'un canvi de rumb polític. Les tensions han estat ben presents durant l'estona que ha durat el ple i des d'ERC i Junts han titllat l'acció de «deslleial i poc transparent».

Aquest terratrèmol en el món polític cambrilenc ha despertat tota mena de moviments i comentaris. Fins i tot la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha volgut expressar la seva satisfacció amb el nou pacte mitjançant una piulada a Twitter: «Cambrils obre avui una nova etapa amb un Govern centrat a resoldre els problemes reals dels veïns. Enhorabona als meus companys de Ciutadans per impulsar l'acord que ha fet possible aquest canvi. Perd el separatisme i guanya el seny».

Així ha celebrat la líder del partit taronja el nou govern cambrilenc en el qual la seva formació hi prendrà part. Aquest dimecres se sabrà amb quines carteres i quin pes.