Més de vuit milions de pernoctacions a la Costa Daurada fins al mes de juny

És la primera vegada que s'arriba a aquesta xifra, que comporta un augment del 2% respecte l'any passat

Els allotjaments turístics de la Costa Daurada han superat un rècord. Més de vuit milions de pernoctacions dels turistes als primers sis mesos d'any, una xifra que comporta un augment del 2% envers l'any 2017. 
 
Al primer semestre d'any, prop de 2,4 milions de persones han estat de turisme a Cambrils, Salou i Vila-seca i La Pineda, segons dades emeses per la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT). 
 
Per exemple, el nombre de turistes estrangers ha pujat un 20% en el cas dels alemanys, un 16,3% pel que fa als britànics, un 11,6% d'holandesos, un 11,9% d'italians i un 10,1% de belgues. Tot i això, el nombre de turistes nacionals ha disminuït un 1,7%. 
 

Els allotjaments baixen al juny, encara que la mitja de turistes és alta a la Costa Daurada

Al juny, els allotjaments es van reduir un 2% envers l'any anterior, quan es van registrar dades històriques amb un creixement del 10% pel que feia el 2016. En aquest mes es van registrar 2.997.153 nits a la Costa Daurada de 784.000 visitants, el que representa que cada turista va passar una mitjana de 2,8 dies al territori. Mentre que els turistes nacionals van baixar al juny un 7,5%, el mercat italià va pujar un 47,5% i el britànic un 18,4%. 
 
Cambrils va tenir la millor mitja de turistes al juny, amb un 73%. Salou va ser la segona amb un 70,1% i Vila-seca tanca el podi amb un 64,4%.
  

La FEHT i Turisme de Tarragona es promocionaran de forma conjunta

Turisme de Tarragona i la FEHT han firmat un acord per fer més efectiva la promoció del turisme a Tarragona. L'objectiu que es persegueix és l'apropament dels diferents estaments públics i empreses privades per tal d'aconseguir un benefici en l'atracció de turistes al Camp de Tarragona.