Imatge d'arxiu de diverses persones passejant per una zona turística de Salou

La restauració i oci nocturn de Salou proposa fer tests d'antígens per accedir als locals quan reobrin

L'entitat ja busca la fórmula per finançar aquestes proves a restaurants, bars i discoteques

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) ja pensa en la reobertura dels locals, i vol que la represa es faci amb la màxima seguretat. Per això, en una reunió amb l'Ajuntament de Salou aquest dilluns, 17 de maig, l'associació ha concretat diverses accions per «dinamitzar» les empreses del sector de cara a la temporada d'estiu. Entre les idees, ARONS proposa fer tests d'antígens als clients dels establiments com a mesura de prevenció per poder obrir amb la garantia d'oferir espais segurs.

«Fer tests abans d'accedir als locals seria la millor mesura per detectar possibles casos asimptomàtics entre els visitants, i tenir així espais segurs per a tothom», ha defensat el president d'ARONS, Eduardo Abenójar. Així, l'entitat ja s'ha posat en marxa per trobar el finançament d'aquestes proves, que es farien en restaurants, bars i discoteques. 

Sobre la reunió mantinguda amb l'alcalde de Salou,  Pere Granados, i altres membres del govern, l'associació celebra «la bona predisposició» mostrada per part del consistori. En aquest sentit, Abenójar considera que aquest «és un bon punt de partida» per començar a «treballar de la mà». «Volem esdevenir un pont entre el consistori i els nostres associats i, si cal, actuar com a mediadors per garantir la bona convivència», ha dit el president d'ARONS.

Durant la reunió, l'associació ha reiterat a l'alcalde la seva petició de poder disposar d'un espai municipal per als seus associats, després de més d'un any sense ingressos per no poder obrir els locals d'oci nocturn. Amb aquest espai, els empresaris podrien començar a treballar muntant diverses iniciatives, abans no s'autoritzi la reobertura dels locals. Així mateix, han demanat a l'Ajuntament de Salou que s'ubiqui un relacions públiques, com a mínim, a les portes de cada establiment, poder organitzar actuacions de música en viu, o que els locals amb llicència de discoteca puguin obrir com a bars.

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou s'ha creat aquest 2021 per donar suport i defensar les empreses locals arran de la greu crisi que la pandèmia ha ocasionat en el sector. Aglutina el 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou, amb quasi 120 associats: més de 50 restaurants, una vintena de bars i 13 discoteques associats, empreses que donen feina a unes 1.200 persones de manera directa.