Holabot i Bellabot, els dos robots del restaurant El Pòsit de Cambrils

Un restaurant de Cambrils ‘contracta’ robots per ajudar els cambrers

En quinze dies, han recorregut 113 quilòmetres

La tecnologia avança i el restaurant El Pòsit de Cambrils, també ho fa. El local ha incorporat al seu servei de menjador tres robots. La feina de les màquines portar les comandes des de la cuina a la sala i, així, alleugerir la feina als cambrers, escurçant les distàncies i suportant menys pes.

D'aquesta manera, el restaurant cambrilenc és el primer de la demarcació de Tarragona en disposar d'aquesta tecnologia aplicada a la restauració. Uns robots de producció xinesa, fabricats per Pudu Tech i el seu distribuïdor Lueid Robotics.

La feina dels robots ajudarà molt els cambrers. Cada un d'ells suporta al dia uns 300 quilos de pes en plats plens de la cuina a la sala i buits de tornada. D'aquesta manera les màquines reduiran sensiblement aquestes condicions en escurçar el trajecte.

Segons el director comercial del Pòsit, Ángel Pérez, en els quinze dies d'engegada, ja sumen 113 quilòmetres a raó de 3.507 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala del restaurant. 


Gràcies a l'arribada dels robots, hi haurà una millora en la salut laboral, el temps i la qualitat del servei. A més, també es veurà millora en el rendiment a les zones de treball i també una visualització per «la innovació i la tecnologia» del restaurant.

L'aspecte dels robots, a més, recorden a la d'un cambrer amb corbatí inclòs. També té tres buits a casa lateral, en compte de braços, per dipositar les safates. A la part superior, també hi ha una pantalla que recorda a les cares dels personatges d'animació amb dos grans ulls rodons que mostren expressions.

Tots tres robots es comuniquen entre ells mitjançant una sort de veu. Segons Pérez, són tota una atracció en els seus quinze dies de posada en servei al restaurant cambrilenc.