Imatge d'un controlador d'accés a la Cova del Llop Marí de l'Hospitalet de l'Infant

Restriccions d'accés a la Cova del Llop Marí de l'Hospitalet des d'aquest divendres

Les mesures per evitar la massificació s'allargaran fins al pròxim 11 de setembre

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit limitar l'aforament i l'accés a la Cova del Llop Marí durant els mesos d'estiu. Segons ha explicat el consistori, l'objectiu de la mesura és «preservar l'elevat valor natural de la Cova i d’evitar la massificació de gent en aquest espai durant la temporada estival», alhora que també es volen limitar «els accidents i les conductes incíviques».

En aquest sentit, les mesures, que estaran vigents entre el 24 de juny i l'11 de setembre, inclouran una limitació de 10 persones a l'interior de la Cova, l'obligatorietat de fer una reserva prèvia d’una franja de mitja hora a través de la pàgina web de Turisme i un horari de visites de nou del matí a quatre de la tarda.

Les tasques de control es duran a terme des de la zona de la Cova del Llop Marí a través del servei de vigilància i salvament amb un dispositiu permanent.

També hi haurà controls als aparcaments

El consistori també ha anunciat que es controlarà l'aforament als dos aparcaments que donen servei a les persones que accedeixen a la Cova del Llop Marí en vehicle privat. En aquest sentit, l'accés als espais, amb una capacitat de 80 vehicles, es regularà en un punt de control al mirador del Torn.

Aquesta mesura també entrarà en vigor aquest mateix divendres i s'allargarà fins a l'11 de setembre, en horari de nou del matí a quatre de la tarda. Paral·lelament també s’ha col·locat cartelleria informativa fixa i elements físics de control, com 'new jerseys' i tanques.