Imatge panoràmica d'uns terrenys a Vila-seca amb Port Aventura de fons.

Més problemes amb Hard Rock: Salou acusa Vila-seca i la Generalitat de bloquejar-lo

Granados assegura que Vila-seca ha demanat un canvi en la fiscalitat dels terrenys que el municipi salouenc no acceptarà

Salou torna a la càrrega amb el projecte conegut com a Hard Rock. Segons l'alcalde del municipi, Pere Granados, tant la Generalitat com l'Ajuntament de Vila-seca volen bloquejar la inversió prevista, ja que segons Granados, Vila-seca vol canviar el repartiment de la fiscalitat dels terrenys on s'ha d'ubicar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) i que es va pactar fa temps entre els dos municipis.

Davant d'aquesta sospita, Salou avisa que «no acceptarà» aquest canvi perquè es tracta d'una mesura per retardar l'aprovació del nou Pla Director Urbanístic (PDU) del futur Hard Rock. Cal recordar que la darrera estocada al projecte va venir precisament per aquest pla, ja que una sentència judicial el va anul·lar parcialment.

Per això, Granados ha demanat a la Generalitat que el presenti ràpidament perquè se sotmeti a votació: «nosaltres l'aprovarem, si Vila-seca no el vol, és cosa seva. La Generalitat té la capacitat de desempatar».

Salou creu que la Generalitat vol cedir a les pressions de la CUP

«Em temo que hi ha una connivència entre la Generalitat i l'Ajuntament de Vila-seca perquè el projecte —de Hard Rock— no es pugui implementar als terrenys de Salou», ha afirmat Granados. Segons el batlle, una de les raons que farien que el Govern es fes enrere serien les pressions de la CUP.

Amb tot, des de Salou han sol·licitat celeritat al Govern perquè el nou PDU se sotmeti a votació per part dels membres del CRT (Generalitat i ajuntaments de Salou i Vila-seca). Per això, aquest dilluns s'ha celebrat una junta de portaveus dels grups municipals del consistori salouenc.

Posteriorment, en un comunicat, el govern municipal ha assenyalat: «un cop esmenades i reajustades les qüestions tècniques i jurídiques que afecten el sector 1 del PDU, exigides per sentència del TSJC, ja no hi ha cap motiu perquè no es posi a aprovació inicial el Pla, que ha de permetre la construcció del projecte Hard Rock Entertaintment».

Vila-seca no actua «amb fidelitat»

En la nota, des de la localitat s'ha remarcat que «els reajustaments realitzats en el PDU no afecten ni condicionen el sistema de redistribució fiscal vigent recollit en els estatuts del consorci i que van ser acordats i aprovats pels plenaris dels ajuntaments de Salou i de Vila-seca el novembre de 2013, i ratificats pels membres del consorci (Salou, Vila-seca i Generalitat), el febrer de 2014».

I s'ha afegit: «estatuts que Salou no està disposat a modificar; i insta a les parts consorciades a respectar-ne la seva vigència i obligacions fins al seu termini de data 3 de febrer de 2032». Aquest pacte preveu un repartiment de la fiscalitat del 57% per Salou i un 43% per Vila-seca.

Per Granados, «la fiscalitat no té res a veure amb el nou PDU i la qüestió urbanística», i en la seva opinió els altres actors «no poden utilitzar aquests arguments per posar en risc la inversió de Hard Rock». A més, ha actuat el municipi veí i el Govern de «no actuar amb fidelitat».

Vila-seca, sorpresa per les acusacions de Salou

Des de Vila-seca s'han rebut amb sorpresa les paraules de Granados. Fonts del consistori vila-secà han apuntat que divendres de la setmana passada hi va haver una reunió per abordar el nou PDU, en la qual hi van participar els dos alcaldes, la delegada del Govern al Camp de Tarragona Teresa Pallarès, el director general d'Urbanisme de la Generalitat i tècnics del CRT.

En la trobada, segons la versió de Vila-seca, s'hauria arribat a un acord sobre els canvis proposats per la Generalitat respecte el nou PDU. Tot i això, caldria fer «una petita modificació dels estatuts» per adaptar el nou document.

Una qüestió jurídica per plasmar un acord polític que ha de donar «tranquil·litat als inversors i als ajuntaments». Les mateixes fonts han reiterat que en aquesta trobada els dos consistoris estaven d'acord amb el PDU plantejat per la Generalitat i que entre les fórmules pactades hi havia incloure nous terrenys del terme municipal de Vila-seca al CRT per tal d'ampliar la zona de protecció mediambiental i paisatgística, un dels requeriments fets pel TSJC per validar el document.